Bağımsız Aday Gümrükteki Oy Pusulasında Adı Olmayınca İtiraz Etti - Son Dakika
Politika

Bağımsız Aday Gümrükteki Oy Pusulasında Adı Olmayınca İtiraz Etti

Bağımsız Aday Gümrükteki Oy Pusulasında Adı Olmayınca İtiraz Etti

Hakan Bülent Yardımcı, yurt dışında yaşayan vatandaşların oy kullandığı gümrüklerde dağıtılan oy pusulasında bağımsız adayların isimlerinin bulunmadığı gerekçesiyle İl Seçim Kurulu'na itirazda bulundu

12.05.2011 16:15

Adana Bağımsız Milletvekili Adayı Hakan Bülent Yardımcı, yurt dışında yaşayan vatandaşların oy kullandığı gümrüklerde dağıtılan oy pusulasında bağımsız adayların isimlerinin bulunmadığı gerekçesiyle İl Seçim Kurulu'na itirazda bulundu.

Adana'da günlük yayınlanan yerel Ekspres Gazetesi'nin imtiyaz sahibi olan Hakan Bülent Yardımcı, "Bana oy vermek isteyen hemşehrilerim, gümrüklerde verilen oy pusulasında ismim olmadığı için oy veremiyor. Bu yolla seçilme hakkım gasp ediliyor. Gümrüklerde kullanılan oy pusulasına bağımsızları da ilave edin" dedi.

11 Mayıstan itibaren gümrük kapılarında oy verme işlemine başlandığını, bağımsız aday olarak 3'üncü sırada bulunmasına rağmen, gümrüklerde verilen oy pusulasında isminin bulunmadığını vurgulayan Hakan Bülent Yardımcı, şunları söyledi:

"Toplam 2, 5 milyon yurt dışı seçmeni bağımsız adaylara oy verme imkanından mahrum eden seçimin adil ve dürüst olduğundan söz edilemez. Yurt dışı seçmenlerin sadece seçime katılan siyasi partilere oy verebileceğine dair düzenleme, başta hukukun genel prensiplerine, seçimin adil ve dürüst yönetimi ilkesine aykırıdır. Seçmeni sadece siyasi partiye mahkum etmek bağımsız adaylık durumu ve bağımsızlık kavramına uymaz. 2, 5 milyon seçmeni sadece siyasi partilere oy vermeye mecbur bırakmak, başlı başına seçmen vatandaşın oyunu etkileyebilecek açık bir girişimdir.

Gümrük kapılarında siyasi partilerin aldığı oylar, bir oran dahilinde o siyasi partinin seçim çevresindeki geçerli oyuna ilave edilerek hesap yapılmaktadır. Bu durum bağımsız aday ile siyasi parti adayı arasında adalet ölçülerine sığmayacak bir eşitsizlik yaratmaktadır. " - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Bağımsız Aday Gümrükteki Oy Pusulasında Adı Olmayınca İtiraz Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement