Bakan Yazıcı'dan 'Akil İnsanlar Listesine' İlişkin Açıklama - Son Dakika
Politika

Bakan Yazıcı'dan 'Akil İnsanlar Listesine' İlişkin Açıklama

Bakan Yazıcı\'dan \'Akil İnsanlar Listesine\' İlişkin Açıklama

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Başbakanlık tarafından oluşturulan akil insanlar listesine ilişkin, "Bu yöntemi beğenmeyenler olabilir ama sonuca odaklanmalıyız, yani kişilere bağımlı kalmamalı ve ne yapacaklarına bakmalıyız."

03.04.2013 19:02

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Başbakanlık tarafından oluşturulan akil insanlar listesine ilişkin, "Bu yöntemi beğenmeyenler olabilir ama sonuca odaklanmalıyız, yani kişilere bağımlı kalmamalı ve ne yapacaklarına bakmalıyız. Bu, Türkiye'nin projesi ve dolayısıyla bu projeye katkı verecek her oluşum, yapı ve kişi değerlidir" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Başkanı Serpil Timuray ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Yazıcı, yaptığı konuşmada, yatırım ortamının iyileştirilmesi konusunda çalışmaların önemli ölçüde yoğunlaşarak devam ettiğini belirterek, "Bunlardan en önemlisi yürürlüğe girmiş olan Türk Ticaret Kanunu. Ticaretin kodlarını tamamen dünya standartlarına uygun, Türkiye'de yatırım yapacak müteşebbislerin rekabet gücünü artırıcı ve onların hizmet üretirken ortaya koydukları şirketlerinin mali ve yönetsel yapılarının şeffaf hale gelmesini içeren unsurlar bakımından son derece önemlidir" dedi.

Yazıcı, kabul sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Başbakanlık tarafından oluşturulan akil insanlar listesine ilişkin görüşünün sorulması üzerine Yazıcı, "Bu önemli bir süreç, bu noktada görüş belirtirken olup bitenlerden ziyade hedefe odaklanarak bakıyorum. O hedefe Türkiye'nin varması elbette ki Türkiye'nin ekonomik olarak daha güçlü hale gelmesi, toplumsal ve sosyal yapı olarak daha güçlü hale gelmemize uygun bir maksat hazırlayacak. Bir yol ve yöntem izleniyor. Bu yöntemi beğenmeyenler olabilir ama sonuca odaklanmalıyız, yani kişilere bağımlı kalmamalıyız ve ne yapacaklarına bakmalıyız. Bu, Türkiye'nin projesi ve dolayısıyla bu projeye katkı verecek her oluşum, yapı ve kişi değerlidir" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Yazıcı'dan 'Akil İnsanlar Listesine' İlişkin Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement