Barolar Birliğinden İmralı Görüşmelerine Destek - Son Dakika
Politika

Barolar Birliğinden İmralı Görüşmelerine Destek

Barolar Birliğinden İmralı Görüşmelerine Destek

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Ahsen Coşar, İmralı sürecinin şeffaf yürümesi gerektiğini belirterek bu süreçte kendilerinin de göreve hazır olduklarını söyledi.

23.02.2013 17:51

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Ahsen Coşar, İmralı sürecinin şeffaf yürümesi gerektiğini belirterek bu süreçte kendilerinin de göreve hazır olduklarını söyledi.

Ulusal Baro Ağı Projesi (UBAP) kapsamında Denizli Barosu'nda düzenlenen seminere Türkiye Barolar Birliği Başkanı Ahsen Coşar, Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan ve çok sayıda avukat katıldı. Denizli Barosu Sosyal Tesislerinde düzenlenen seminerde, avukatlara UBAP ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

Toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan TBB Başkanı Ahsen Coşar, Türkiye'nin en önemli sorununun hukuk olduğunu söyledi. Türkiye'de hukuk sorununun kaynağının çok eskilere dayandığını belirten Coşar, "Osmanlı döneminden beri uygulanan şey aslında hukuk yoluyla toplumu dönüştürme projesidir. Bu süreç devam ediyor. Geçmişte de hukuksuzluk vardı, bugün de var. Yargının verdiği iyi örnekler de var, kötü örnekler de var" dedi.

"TÜRKİYE'YE YAKIŞAN OLAYLAR DEĞİL"

Özellikle tutukluluk süreleri ile ilgili sıkıntılar olduğunu kaydeden Ahsen Coşar, "Tutukluluk süreleri, bazı hakimler tarafından amacına uygun şekilde kullanılmıyor. Tutukluluk bir infaza veya cezaya dönüştürülüyor. Bunlar Türkiye'ye yakışan olaylar değil. Örneğin 28 Şubat ile ilgili bir soruşturma var. Eğer 28 Şubat'ta gerçekleşmiş bir suç varsa Türkiye'nin savcıları 15 yıldır neredeydi? 15 yıl sonra mı bu olanlar savcıların aklına geldi? Türkiye'nin hukukla olan bu sınavını mümkün olan en kısa şekilde aşıp yargıyı bağımsız ve tarafsız bir konuma yerleştirmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"İMRALI GÖRÜŞMELERİ ŞEFFAF YÜRÜMELİ"

İmralı görüşmelerini de değerlendiren Coşar, "Barışın kazananı çoktur, savaşın kazananı yoktur. Türkiye'nin yaşadığı bu sorunun çözümlenmesinden yanayız. Üzerimize düşen bir görev varsa o görevi yerine getirmek için hazırız.Türkiye'nin yaşadığı en önemli sorunlardan bir tanesi terördür. Terörün bir an önce sona ermesi, Türkiye'nin rahatlaması gerekir. İmralı'daki görüşmeler hakkında çok fazla bilgimiz yok ancak süreç şeffaf şekilde götürülmüyor. Bu sürecin biraz daha şeffaf yürütülmesi gerekir. Ne kadar çok şeffaflaşırsa halk tarafından o kadar çok benimsenir. Ülkemizde barış olması için vatandaş olarak, avukat olarak, barolar olarak üzerimize düşen bir görev varsa bunu yapmak isteriz" diye konuştu. - DENİZLİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Barolar Birliğinden İmralı Görüşmelerine Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement