BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Açıklaması - Son Dakika
Politika

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Açıklaması

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Açıklaması

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Irak'ta 13 kişinin hayatını kaybettiği intihar saldırısıyla ilgili, "Irak Türkmen Cephesi Başkan Yardımcısı Ali Haşim Muhtaroğlu'nun hayatını kaybettiğini büyük üzüntü ile öğrenmiş"...

25.06.2013 15:57

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Irak'ta 13 kişinin hayatını kaybettiği intihar saldırısıyla ilgili, "Irak Türkmen Cephesi Başkan Yardımcısı Ali Haşim Muhtaroğlu'nun hayatını kaybettiğini büyük üzüntü ile öğrenmiş bulunuyorum. Türkmen kardeşlerimize karşı yapılan bu saldırıyı şiddet ve nefretle kınıyorum" dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Irak'ta 13 kişinin hayatını kaybettiği intihar saldırısıyla ilgili açıklama yaptı. Destici, "Irak Türkmen Cephesi Başkan Yardımcısı Ali Haşim Muhtaroğlu'nun hayatını kaybettiğini büyük üzüntü ile öğrenmiş bulunuyorum. Türkmen kardeşlerimize karşı yapılan bu saldırıyı şiddet ve nefretle kınıyorum. Saldırıda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ruhları şad; mekanları cennet olsun, diyorum. Başta Irak Türkmen Cephesi olmak üzere Türkmen kardeşlerimizin, Türk Dünyası'nın ve ailelerinin başı sağ olsun" dedi.

"Irak'taki saldırılarda her gün neredeyse onlarca Türkmen kardeşimiz hayatını kaybediyor" diyen Destici, "Türk hükümeti ve kamuoyu bu hadiselere bu kadar duyarsız kalmasın. Hükümete sesleniyoruz: Barzani'ye gösterdiğiniz duyarlılığın, şefkatin, hoşgörünün, yardımın onda birini Irak'taki Türkmen kardeşlerimize göstermekten niye imtina ediyorsunuz, bu konuda sizin elinizi kolunuzu bağlayan nedir? Bunu da öğrenmek istiyoruz. Hükümet, Irak'ta Türkmenlere karşı yapılan bu saldırıların aydınlatılması için bir an evvel gerekli girişimlerde bulunmalıdır. Bu konuda karalı bir duruş sergilemelidir" dedi.

Irak'ın Selahaddin kentine bağlı Tuzhurmatu ilçesinde teröre karşı düzenlenen eylem sırasında göstericilerin arasına karışan 2 intihar eylemcisinin üstlerindeki bombaları patlatması sonucu, aralarında Irak Türkmen Cephesi Başkan Yardımcısı Ali Haşim Muhtaroğlu'nun da bulunduğu 13 kişi ölmüş, 71 kişi yaralanmıştı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement