Deniz Baykal Balıkesir'de Seçim Bürosu Açtı - Son Dakika
Politika

Deniz Baykal Balıkesir'de Seçim Bürosu Açtı

Deniz Baykal Balıkesir\'de Seçim Bürosu Açtı

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Balıkesir'de seçim bürosu açılışına katıldı.

22.02.2014 18:54

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Balıkesir'de seçim bürosu açılışına katıldı. Baykal, halktan hükümeti 5 puan aşağıya indirmesini istedi.

Balıkesir'de CHP'nin seçim bürosu açılışında partililere ve vatandaşlara seslenen Baykal, " Türkiye'de güvenilir bir yargılamanın olabileceğine inanıyor musunuz? Bakanlar ile ilgili 4 fezleke hazırlandı. 2 ayı geçti, hala Adalet Bakanlığı ile Meclis arasındaki 800 metrelik mesafeyi o dosyalar katedemedi. Fezlekeden korkan ve kaçan bir hükümet var. Bu seçimlerde yolsuzlukların üzerine cezalandırılacağını bilerek giden namuslu, dürüst savcıların, hakimlerin yanında mı yer alacaksınız? O yolsuzlukları yapanların yanında mı yer alacaksınız? En önemli konu budur. Yolsuzlukları adaleti tahrip etme pahasına kapatmaya çalışıyorlar. Yargıyı siyasetin emrine sokmaya çalışıyorlar. Kleptomani vardır, eve misafir gelir, bir küçük vazoyu alır cebine koyar, birisi görür, o gördü diye yangın çıkarır. Bir suç daha büyük suça sürükler. Şimdi anayasal suç işliyorlar. Devletin rejimini, anayasal düzenini tehdit eden bir istikamete sürükleniyorlar. ya hukuk yolsuzluğun hesabını görecek ya da yolsuzluk hukuku hukuk olmaktan çıkaracak. Türkiye'de yolsuzluk hukuku ifsad etmeye, kokuşturmaya başladı. Yolsuzluk virüsü hukukun ırzına geçiyor. Adalete inanan namuslu insanları çiğneyip geçiyor. Yolsuzlukların cezalandırılamadığı bir dönemde demokrasiden söz etmek mümkün müdür?" dedi.

"İKTİDARIN OYUNU 5 PUAN İNDİRİN"

Vatandaşlardan 30 Mart'taki seçimlerde iktidarın oyunu 5 puan aşağıya indirmelerini isteyen Baykal, "Cumhurbaşkanı 5 yıllığına seçilir, kriz döneminde 10 gün ihtiyaç olur. Şimdi de öyle bir dönemdeyiz. Millet için yararlı olanı görecek birisi lazım değil mi? Meclis'in görev yapması lazım. Hükümet çığırından çıkarsa, 'Orada dur' diyecek. Görev milletin. Önünüze geldi görev. 30 Mart bunun fırsatıdır. Bir Kuva-yi Milliyeci gibi herkes bunlara haddini bildirecek. Her zaman millete böyle görev düşmez. 5 puan indir aşağıya, ne olduğunu gör. 40 gün sonra sandığa gidin aslanlar gibi bir 5 puan indirin, Türkiye ne hale geliyor görün" diye konuştu.

Konuşması sırasında vatandaşların kendisine yönelttiği sorulara da cevap veren Baykal, "12 yıldır her şeye fırsat buldun. Sen tehlikeli sulara açılmaya başladın. Sen rejimi bozuyorsun, anayasayı bozuyorsun. Bak görmüyor musun Ukrayna'da olanları? Türk milleti Ukrayna milletinden haysiyetine daha mı az düşkün sanıyorsun? Orada cumhurbaşkanı hesap verme durumunda kaldı. Oldu bittiler ile bu iş olmaz. Tarihi bir ders verin bu iktidara" dedi.

Altıeylül ilçesi Bahçelievler Mahallesi'ndeki partinin seçim bürosu açılışına Deniz Baykal'ın yanı sıra CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sami Sözat, Karesi İlçe Belediye Başkan adayı Ender Biçki, Altıeylül Belediye Başkan adayı Mehmet Ali Çiçek ile CHP İl Başkanı Muzaffer Mavuk ve partililer katıldı. Baykal, açılışın ardından Susurluk ilçesine hareket etti. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Deniz Baykal Balıkesir'de Seçim Bürosu Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement