Erdoğan: Siyaseti Sanat Olarak Görüyorum - Son Dakika
Politika

Erdoğan: Siyaseti Sanat Olarak Görüyorum

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sanatla siyasetin her zaman birbiriyle uyuşmayan, iki ayrı uçta alanlar olarak görüldüğünü, bu anlayışın tam aksine, kendisinin siyaseti aynı zamanda bir sanat olarak gördüğünü ifade ederek, "Milletin hizmeti için"...

02.03.2012 16:50

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sanatla siyasetin her zaman birbiriyle uyuşmayan, iki ayrı uçta alanlar olarak görüldüğünü, bu anlayışın tam aksine, kendisinin siyaseti aynı zamanda bir sanat olarak gördüğünü ifade ederek, "Milletin hizmeti için yüreğini ortaya koymuş, ömrünü adamış, aşkla ve sevdayla çalışmış herkes de inanıyorum ki, ortaya bir sanat eseri koymakta, sanatçı ruhunu teneffüs etmektedir" dedi.

Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanlığı "2011 Yılı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü"nün Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenen ödül töreninde yaptığı konuşmasına, "2011 Kültür ve Sanat Büyük Ödülü"nü alan fotoğraf sanatçıları Ara Güler, Sıtkı Fırat, Prof. Dr. Sabit Kalfagil ve İzzet Keribar'ı tebrik ederek başladı.

Bu 4 değerli sanatçıyı bugüne kadar yurt içinde ve dışında aldıkları tüm ödüllerden dolayı da ayrıca kutladığını ve başarılarının devamını dilediğini kaydeden Erdoğan, "Şunu da tüm samimiyetimle ifade etmek istiyorum- Sayın Güler, sayın Fırat, sayın Kalfagil ve sayın Keribar, sadece başarılı birer fotoğraf sanatçısı değiller. Onlar, bu ülkenin ve bu milletin gururu haline gelmiş büyük sanatçılar" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, 4 sanatçıya da eserlerinden ve muhteşem fotoğraflarından, yetiştirdikleri, örnek oldukları öğrencilerinden, özellikle de Türkiye'nin adını dünyaya duyurmalarından ötürü şahsı, ülkesi ve milleti adına şükran ve minnet duygularını sunduğunu belirtti.

-İstanbul sevdalısı olmak-

Bugün ödül tevdi edilen 4 sanatçının, dünyanın her yerinden çok anlamlı kareler kaydettiğini belirten Erdoğan, 'Ancak, 4 sanatçımızın da en önemli ortak vasfı, bana göre, birer İstanbul sevdalısı olmalarıdır. İstanbul'u en güzel onlar anlattılar, en güzel onlar kaydettiler" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan, çoğu zaman, bu 4 sanatçının fotoğraflarının İstanbul'un güzelliğini yansıttığı kadar, İstanbul'un güzelliğine güzellik kattığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"İşte bizler de siyasetçiler olarak, o güzelliği korumanın, o güzelliğe daha da güzellik katmanın, hem İstanbul'da, hem Türkiye'de objektiflerinize en güzel malzemeyi sunmanın gayreti içinde olduk. Biz, vizörün arkasına geçme fırsatı bulamadık ama objektifin önünde ziyadesiyle bulunduk ve bulunmaya devam ediyoruz. Bu açıdan da kendimizi fotoğraf sanatına çok yakın hissettiğimizi, o sanatla iç içe olduğumuzu hatırlatmak isterim. Gerçi, Ara Güler üstadımızın sanat konusunda çok farklı görüşleri var. O, 'Sanatçı olmanın en kolay yolu fotoğrafçı olmaktır; sıkıysa müzisyen ol' diyor ama bir başka ifadesi de aynen şöyle; o çok ilginç, 'Ben, Singer dikiş makinesiyle bile fotoğraf çekerim' diyor. Singer dikiş makinesiyle fotoğraf çekebilen biri hiç kuşkusuz sanatçıdır, hem de büyük sanatçıdır." - İSTANBUL

Erdoğan: Siyaseti Sanat Olarak Görüyorum
Kaynak: AA

Son Dakika Politika Erdoğan: Siyaseti Sanat Olarak Görüyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement