Güler: Barış Ortamını Tesis Etmeliyiz Ki, Barış Güvercinleri Rahatça Uçabilsin - Son Dakika
Politika

Güler: Barış Ortamını Tesis Etmeliyiz Ki, Barış Güvercinleri Rahatça Uçabilsin

Güler: Barış Ortamını Tesis Etmeliyiz Ki, Barış Güvercinleri Rahatça Uçabilsin

İçişleri Bakanı Muammer Güler, bakan olduktan sonra ilk kez geldiği seçim bölgesi ve memleketi Mardin'de miting havasında karşılandı.18 yıldan sonra ilk Mardinli bakan olarak kente gelen Güler'i, yaklaşık 5 bin kişi karşıladı.

03.02.2013 16:41

İçişleri Bakanı Muammer Güler, bakan olduktan sonra ilk kez geldiği seçim bölgesi ve memleketi Mardin'de miting havasında karşılandı. 18 yıldan sonra ilk Mardinli bakan olarak kente gelen Güler'i, yaklaşık 5 bin kişi karşıladı. Devam eden milli birlik ve kardeşlik projesi kapsamında İmralı ile devam eden görüşmelerle ilgili güvercinli mesaj veren Güler, "Ben barış güvercinlerinin, barış ortamında rahatça uçabileceğine inanıyorum. Biz barış ortamını tesis etmeliyiz ki, barış güvercinleri rahatça uçabilsin. Çünkü sadece barış güvercinleri uçurma meselesi değildir" dedi.

İçişleri Bakanı Muammer Güler'i özel uçakla geldiği Mardin Havaalını'nda yaklaşık 5 bin kişi, davul zurna eşliğinde ve barış güvercinleri uçurarak karşıladı. AK Parti Gençlik Kolları'nın 'Seni seviyoruz Muammer Abi', 'İşte Mardin İşte Bakan', Mardin seninle gurur duyuyor' yazılı pankartlar açtığı karşılamada sık sık, 'Mardin seninle gurur duyuyor' sloganları atılırken, AK Parti İl Başkanı İbrahim Fide, kestirdiği 2 koçun kanını, havaalanı çıkışında Bakan Güler'in ayakkabısına sürdü. Bakan Güler, kesilen kurbanlarının etinin Sosyal Yardımlaşma Vakfı'na gönderilmesi talimatını verdi.

'MARDİN TÜRKİYE'DE ÖRNEK MODEL OLMALI'

Valilik binasına gelen Bakan Güler, polis mangasını selamladıktan sonra İmralı'da Abdullah Öcalan ile yapılan görüşme sürecini değerlendirdi. Konuşmasında Mardin'deki birlikteliğe vurgu yaparak, Mardin'in Türkiye'de örnek model olması çağrısında bulunan Güler, çözüm sürecinde sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleri başta olmak üzere herkesin katkı yapması gerektiğini söyledi. Güler şöyle konuştu:

"Çözüm süreci, ülkemizde akan kanın durması, anaların gözyaşlarının dindirilmesi ve herkesin birlik içinde ve kardeşçe yaşadığı bir toplumun inşa edilmesidir. İçişleri Bakanı olarak bu sürecin sağlıklı bir şekilde sürdürülmesi için her türlü çalışmayı, insanüstü bir gayretle yapacağız. Çözüm süreci acılarımızın, travmalarımızın ve öfkelerimizin değil, umutlarımızın, sabrımızın ve idari terör üzerinde geliştirdiğimiz politikalarımızın, yön verdiği bir süreç olacaktır. Başbakanımız'ın yine defalarca ifade ettiği gibi, biz istikbalimizi acılar üzerinde değil, umutlar üzerinde kuracağız."

BARIŞ SÜRECİNE GÜVERCİNLİ MODEL

Terörü reddeden sivil toplum örgütleri, kanaat önderleri ve akademisyenleri, bu sürece pozitif katkıda bulunmaya çağıran Güler, şöyle devam etti:

"Bu tarihi bir fırsattır. Herkesin samimi, sağduyulu ve sabırlı bir şekilde bu sürece sahip çıkması ve üzerine düşen görevi ifa etmesi gerekiyor. Göreve başladığım zaman barış güvercinlerin uçurulması konusu gündeme geldi. Ben barış güvercinlerinin, barış ortamında rahatça uçabileceğine inanıyorum. Biz barış ortamını tesis etmeliyiz ki, barış güvercinleri rahatça uçabilsin. Bu bölge, Mardin Güvercini'nin ne anlama geldiğini biliyor. Mardinli'nin her evinin terasında güvercinler besleniyor. ve bunlar yıllarca burada, o kardeşlik, o huzur ortamının verdiği huzurla uçtular. Bizim görevimiz de bu barış ortamının sürdürülmesidir. Bunu çözecek AK Parti'nin iradesidir."

Bakan Güler, daha sonra Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Görüşmenin sonunda Başkan Ayanoğlu, ziyaretin anısına bakır işlemeli bir tepsiyi Bakan Güler'e taktim etti. Bakan Güler'in ziyaretine Mardin AK Parti Milletvekili Abdurrahim Akdağ, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ve partililer eşlik etti.

AA,NG(GG/COŞ) - Mardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Güler: Barış Ortamını Tesis Etmeliyiz Ki, Barış Güvercinleri Rahatça Uçabilsin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement