Hüseyin Çelik Soruları Cevapladı - Son Dakika
Politika

Hüseyin Çelik Soruları Cevapladı

Hüseyin Çelik Soruları Cevapladı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, 4.Yargı Paketi'nin hala Meclis'e gönderilmemiş olmasının çözüm süreci ve KCK tutukluları ile ilgili olmadığını söyleyerek, "Burada bir tekreddüt yok."

27.02.2013 16:48

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, 4. Yargı Paketi'nin hala Meclis'e gönderilmemiş olmasının çözüm süreci ve KCK tutukluları ile ilgili olmadığını söyleyerek, "Burada bir tekreddüt yok. Burada çözüm süreciyle ilintili olarak herhangi bir yeni çalışma yok. 4. Yargı Paketi Bakanlar Kurulu'nda kabul edildiği şekliyle en kısa sürede TBMM'ye gönderilecektir. Bu konuda bir tereddüt hasıl olmasın" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde katıldığı "Özgürlüğe Post-Modern Müdahale: 28 Şubat" konulu sempozyumun ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Çelik, bir gazetecinin 28 Şubat'ta Sincan'da tankları yürüten ve dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Erdal Ceylanoğlu'nun soruşturma kapsamında gözaltına alınmasını sorması üzerine, "Sayın Ceylanoğlu malumunuz 28 Şubat dolayısıyla ifadeye çağırılmış durumda. Bu yargının bir tasarrufudur. Soruşturma devam ederken kim nasıl çağrılır buna yargı karar verecektir. Buna ilgili hukukçular karar verecektir. Dolayısıyla benim bunun üzerine bir yorum yapmam doğru olmaz" dedi.

E-muhtıra, post-modern darbe ve fiili darbelerin artık Türkiye'nin gündeminden çıkması gerektiğini söyleyen Çelik, "Ordumuzda artık bu virüslerden temizlenmelidir. En ufak ayrıntısına kadar temizlenmelidir. Türkiye bu safralardan kurtulmalıdır. Bizim bu coğrafyada güçlü olan bir orduya her zaman ihtiyacımız oldu. Bugün de ihtiyacımız vardır ama milletinin iradesinin emrinde olan, sadece kendi görev ve sorumluluk alanı içerisinde bulunan, yüksek hareket kabiliyetine sahip olan bir ordu, bizim özlemimiz olan bir ordudur. Ordu bugün kendi sorumluluk alanına çekilmiştir. Bu da Türkiye'nin geleceği açısından son derece hayırlıdır" diye konuştu.

Geçmişte olup bitenleri yok saymanın mümkün olmadığını ifade eden Çelik, "Kim ne yaptıysa yanına kar kalmamalıdır. Gelecek nesiller için bu son derece önemlidir" dedi.

Çelik, bir gazetecinin "Kenan Evren hala mahkemeye çıkartılmadı, Türkiye hala bir bürokrasi cumhuriyeti mi?" sorusu üzerine, kendilerinin ileri demokrasi vaad ettiklerini söyledi ve "İleri demokrasi olabilmesi için bürokratik cumhuriyetin bütün arızalarının giderilmesi gerekir. Türkiye bugün bürokratik cumhuriyetten demokratik cumhuriyete geçmeye çalışıyor" diye konuştu. Çelik, sabahtan akşama bir değişimin olamadığına dikkat çekerek, "Zihniyet olarak bir mantalite devrimine Türkiye'nin ihtiyacı vardır" diyerek Türkiye'nin emin adımlarla demokratik bir ülke olma yolunda ilerlediğine vurgu yaptı.

"4. YARGI PAKETİ'NİN TBMM'YE GÖNDERİLMEMESİ İMZALARLA ALAKALI"

Hüseyin Çelik, 4. Yargı Paketi'nin Bakanlar Kurulu'ndan geçmesine rağmen hala TBMM'ye gönderilmediğini, bir sorun olup olmadığını ve bunun da KCK tutukluları ile ilgili olup olmadığını soran bir gazeteciye ise "Bu KCK ile de başka şeyle de bu çözüm süreciyle de bunun uzaktan yakından bir ilgisi yok" dedi. Bugün Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile de görüştüğünü söyleyen Çelik, "Mesele tamamen imzaların tamamlanmasıyla ilgilidir" dedi. Bazı imzalar eksik olduğu için paketin Meclis'e gönderilemediğini kaydeden Çelik, "Ama tekrar altını çiziyorum. Burada bir tereddüt yok. Burada çözüm süreciyle ilintili olarak herhangi bir yeni çalışma yok. 4. Yargı Paketi Bakanlar Kurulu'nda kabul edildiği şekliyle en kısa sürede TBMM'ye gönderilecektir. Bu konuda bir tereddüt hasıl olmasın" şeklinde konuştu.

"BU SÜREÇTE AKLIMIZI DUYGULARIMIZIN ÖNÜNDE TUTMAMIZ GEREKİYOR"

Hüseyin Çelik, teröristbaşı Öcalan'ın mektubundan yansıyan ve 15 Ağustos'ta PKK'nın silah bırakacağına ilişkin ifadeleri değerlendirdi. Çelik, Türkiye'nin bu çözüm süreciyle birlikte kan akışının durması için önemli bir atmosfer yakaladığına dikkat çeken Çelik, "Herkesin buna katkıda bulunması gerekiyor. Netice itibariyle bunlar ancak konuşularak sonuca ulaşılabilecek şeylerdir. Şuanda bu süreci yöneten ilgili birimler ve kurumlar vardır. Hep birlikte bu süreci takip ediyoruz. 'Şu gün şu olacak, şu gün şöyle bir şey yapılacak' deme yetkisine ben sahip değilim. Ama hepimizin yapması gereken bu sürece olumlu katkıda bulunmaktır. Duygularımızı aklımızın önüne geçirmemektir. Aklımızı her zaman duygularımızın önünde tutmaktır. Böyle yaparsak hepimiz kazanırız, ülkemiz kazanır, gelecek nesillerimiz kazanır. Bu sürece böyle bakmamız gerekiyor" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Hüseyin Çelik Soruları Cevapladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement