İsrail Cumhurbaşkanı Peres Norveç'te - Son Dakika
Politika

İsrail Cumhurbaşkanı Peres Norveç'te

İsrail Cumhurbaşkanı Peres Norveç\'te

İnsan hakları örgütleri ile bazı sol partiler, İsrail'in işgal politikası ile insan hakları ihlallerinin göz ardı edildiğini belirterek ziyarete tepki gösterdi.

12.05.2014 16:42

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, resmi ziyaret için Norveç'e geldi. Norveç'i ziyaret eden ilk İsrail Cumhurbaşkanı olan Peres'e İsrail'in işgal politikası ile insan hakları ihlalleri nedeniyle sol partiler ve insan hakları örgütleri tepki gösterdi.

Norveç Kralı Harald'ın daveti üzerine başkent Oslo'ya gelen Peres, Kral Harald ve Prens Haakon tarafından devlet töreniyle karşılandı. Ortadoğu barış görüşmelerindeki rolü nedeniyle 1994'te Nobel Barış Ödülü verilen 90 yaşındaki Peres için düzenlenen karşılama törenine Nobel Barış Ödülü Komitesi üyeleri de katıldı.

Ziyaret nedeniyle kentte geniş güvenlik önlemleri alındı. Kraliyet Sarayı ve parlamentonun bulunduğu Karl Johans Caddesi'ne İsrail ve Norveç bayrakları asıldı.

Basına konuşan İsrail Cumhurbaşkanı Peres, Oslo'da güzel hatıraları olduğunu ve barış görüşmelerini burada yaptıklarını hatırlattı. Peres, sonuçsuz kalan Filistin ile barış müzakereleriyle ilgili olarak, "Ben geriye bakmıyorum, bu zaman kaybı olur. Barış görüşmelerinde istediğimiz sonuçlara ulaşamadık ancak bizler önümüze bakmalı ve barışa ulaşmak için en iyi şekilde çalışmalıyız" dedi.

Ziyaret tepki çekti -

Norveç'teki insan hakları örgütleri ile Sosyalist Sol Parti (SV) ve Rödt gibi sol partiler, İsrail'in işgal politikası ile insan hakları ihlallerinin göz ardı edildiğini belirterek Peres'in ziyaretine tepki gösteriyor.

Ortak bir bildiri yayımlayan bu kuruluşlar, metinde, "Bu ziyaret, Norveç'in İsrail'in işgal politikasını desteklediğine ve yapılan insan hakları ihlallerini göz ardı ettiğinin acı bir işaretidir" ifadesini kullandı.

Peres'in akşam saatlerinde, Norveç parlamentosunu ziyaret etmesi planlanıyor. Peres'in Norveç'e üç günlük ziyareti boyunca protesto gösterileri düzenlenmesi bekleniyor. - Norveç

Kaynak: AA

Son Dakika Politika İsrail Cumhurbaşkanı Peres Norveç'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement