Kosova'da yapılacak yerel seçimler BELGRAD - Son Dakika
Politika

Kosova'da yapılacak yerel seçimler BELGRAD

Kosova\'da yapılacak yerel seçimler BELGRAD

Kosova'da yapılacak yerel seçimler BELGRAD

29.09.2013 22:35

Kosova'da yapılacak yerel seçimler - BELGRAD

Kosova'da yapılacak yerel seçimler

- Miloşeviç'ten sonra Yugoslavya Federal Cumhuriyeti'nin son devlet başkanı olan Koştunitsa'nın partisi DSS tarafından, başkent Belgrad'da, Kosova'da kasım ayında yapılacak yerel seçimleri protesto etmek için miting düzenlendi.

- Koştunitsa:

- "Yerel seçimin düzenlenmesi Kosova'yı Sırbistan'dan ayırma süreçin son evresidir"

BELGRAD (AA) - Sırbistan Demokrat Partisi (DSS) Başkanı Voyislav Koştunitsa, Kosova'da kasım ayında yapılacak yerel seçimlerin, Kosova'yı Sırbistan'dan ayırma sürecinin son evresi olduğunu söyledi.

Yugoslavya Federal Cumhuriyeti'nde Slobodan Miloşeviç'ten sonraki son devlet başkanı olan Koştunitsa'nın partisi DSS tarafından, başkent Belgrad'daki Sava Kültür ve Kongre Merkezi'nde, Kosova'da kasım ayında yapılacak yerel seçimleri protesto etmek için miting düzenlendi.

Koştunitsa, yaptığı konuşmada, binlerce kişinin katıldığı mitingin, "Arnavut ayrılıkçı hükümetin altında kalmak istemeyen" ve "Kosova'nın Sırbistan'a ait olduğunu gösteren tarihi hakkını savunan" Kosova'daki Sırplara destek amacıyla düzenlendiğini ifade etti.

Sırbistan iktidarını "yalancı seçimleri" organize etmek için Brüksel ve Priştineye yardım etmekle suçlayan Koştunitsa, yerel seçimin düzenlenmesini Kosova'yı Sırbistan'dan ayırma süreçinin son evresi olarak nitelendirdi. Koştunitsa, şöyle konuştu:

"Bu yüzden Kosova'daki Sırplar buna oy birliğiyle cevap verilmelidir. Cevap şudur ki bir Sırp, Sırplara karşı bir seçime katılmayacaktır. Sırplar bir taraftan Kosova'nın kurtuluşunun 100'üncü yıl dönümünü kutlarken, diğer tarafta Sırp halkını, devletini, kültürünü, geleneğini ve değerlerini yok etmek isteyen bir güç var. Seçime çıkmakla ya da çıkmamakla her birey Kosova'yı 'yalancı bir Kosova devletine' veya kendi Sırbistan'a mı teslim edecek sorucuna cevap verecektir".

DSS'nin milletvekillerinden Marko Yakşiç ise Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç, Başbakan İvitsa Daçiç ve Başbakan Yardımcısı Aleksandar Vuçiç'i ihanet etmekle suçlayarak, Sırbistan ile Kosova arasında varılan anlaşmanın Sırp halkının kapitülasyonu demek olduğunu iddia etti.

Yakşiç, "Sırpları Kosova'dan bir zamanlar Arnavutlar, Almanlar ve Türkler çıkartmaya çalışıyordu, şu anda bunu Sırpları yapıyor" diye konuştu.

Kosova'daki yerel seçimler, 3 Kasım'da gerçekleştirilecek.

Beograd Miting Vojislav Koştunitsa DSS

Muhabir: Kemal Zorlak, Medin Halilovic

Yayınlayan: Murat Taydaş

-protesto

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Kosova'da yapılacak yerel seçimler BELGRAD - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement