MHP Akil İnsanlar Projesine Karşı Kamuoyu Oluşturuyor - Son Dakika
Politika

MHP Akil İnsanlar Projesine Karşı Kamuoyu Oluşturuyor

MHP Akil İnsanlar Projesine Karşı Kamuoyu Oluşturuyor

MHP Turgutlu İlçe Başkanı Şaban Derin, Akil İnsanlar projesine karşı kamuoyu oluşturmak amacıyla Ziraat Odası Başkanı Abdullah Şenol'u ziyaret etti.

05.04.2013 14:56

MHP Turgutlu İlçe Başkanı Şaban Derin, Akil İnsanlar projesine karşı kamuoyu oluşturmak amacıyla Ziraat Odası Başkanı Abdullah Şenol'u ziyaret etti. MHP İlçe Başkanı Derin, Türkiye'nin son günlerde konuştuğu Akil Adamlar projesinin ülke menfaatlerine uymadığını öne sürdü. Ziyarette konuşan MHP Turgutlu İlçe Başkanı Şaban Derin, Akil Adamlar listesinin belli bir zümreden oluşturulduğunu belirterek şöyle konuştu: "Biz parti olarak her türlü kanunu çıkarabilen iktidarın, terör kisvesine sahip bu çözümü bir kesime bırakarak çözmesini anlayamıyoruz. Biz de hem barışın hem de huzurun sağlanmasını istiyoruz. Ancak bunun Akil İnsanlar platformunda olmaması gerekmektedir. Bu meselelere parlamentonun çözüm bulmasını istiyoruz. Çözümün bir terör liderinin ortaya attığı Akil İnsanlar oluşumuyla çözüleceğine inanmıyoruz. Bu girişim, iktidarın terör konusunda sorumluluğu üzerinden atma girişimidir."

MHP İlçe Başkanı Derin, daha sonra Ziraat Odası Başkanı Abdullah Şenol'a, bu süreci destekleyip desteklemediklerini sordu.

BAŞBAKAN'IN KENDİ İNİSİYATİFİ

MHP'li Derin'in sorusu üzerine düşüncelerini açıklayan Oda Başkanı Şenol, şunları söyledi: "Bu sorunun çözülmesini herkes kadar biz de istiyoruz. Ancak ben bunun bu yöntemle değil Mecliste çözülebileceği inancındayım. Bu konuyla ilgili Genel Başkanımızla görüşmedim, ancak Birlik yönetimi aradı ve ben de şahsi fikrimi beyan ettim. Hemfikir olduğumuz konularda var olmadığımız konularda var. Akil İnsanlar yerine Meclis'te bir çözüm üretmek gerekir. Mecliste bulunan 4 siyasi partinin bir araya gelerek, bu süreci siyasi irade ile çözmesi gerekmektedir." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika MHP Akil İnsanlar Projesine Karşı Kamuoyu Oluşturuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement