Özel Halk Otobüsçülerinden Mansur Yavaş'a Tepki - Son Dakika
Politika

Özel Halk Otobüsçülerinden Mansur Yavaş'a Tepki

Özel Halk Otobüsçülerinden Mansur Yavaş\'a Tepki

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın Konya Yolu’ndaki seçim ofisinin karşısında toplanan özel halk otobüsçülerinin açıklamaları nedeniyle Yavaş’ı protestoları sırasında, parti görevlileri tarafından saldırıya uğramalarının yankıları sürüyor.

10.03.2014 13:37

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Konya Yolu'ndaki seçim ofisinin karşısında toplanan özel halk otobüsçülerinin açıklamaları nedeniyle Yavaş'ı protestoları sırasında, parti görevlileri tarafından saldırıya uğramalarının yankıları sürüyor.

Ankara Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri Esnafı Odası, Altınpark Anfa Konferans Salonu'nda üyelerin katılımıyla yemekli istişare toplantısı düzenledi. "Şoför esnafının dostu dert babası sevimli abisi hoş geldin", "Dertlerimizle dertlendin, hep yanımızda oldun, sıra bizde hep yanındaydık, yine yanındayız", "Biz her şeyin farkındayız, doğrunun yanındayız" afişlerinin asıldığı salona alkışlar arasında giren Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, sorunları dinledi, görüşlerini açıkladı.

Ankara Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Ercan Soydaş yemekte yaptığı konuşmada, CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş'ın bir televizyon kanalındaki programda özel halk otobüsçüler esnafına yönelik 'Onlar işini bilirler, onlar zarar etmiyor, onlar her türlü kar etmeyi bilirler' şeklindeki açıklamalarının kendilerini fazlasıyla rahatsız ettiğini kaydetti. "Demokratik hakkımızı kullanarak eylem yapmak istedik, ancak orada da saldırıya uğradık" diyen Soydaş, şöyle devam etti:

"Protesto edeceğimizi duyduğunda Mansur Bey beni telefonla arayarak, 'Bundan sonra benim muhatabım olacaksın, ona göre hareket et' gibi sözlerle direkt tehdit etti. Biz tehdit edilecek bir camia değiliz, tehditlere boyun eğecek bir camia hiç değiliz. Şunu söylüyorum arkadaşlar, şimdiden böyle tehdit eden bir arkadaşımızın belediye başkanı olması halinde neler yapabileceğini artık sizler tahmin edin. Bizim içimizde de CHP'ye gönül vermiş arkadaşlarımız vardır ama bu olaydan sonra da sağduyulu CHP'lilerin daha farklı düşünerek hareket edeceğinden de eminim."

"ANKARA ULAŞIMDA EN UCUZ KENT"

CHP adayı Mansur Yavaş'ın sürekli ulaşım fiyatlarını indireceğinden söz ettiğini kaydeden Soydaş, "Zaten Ankara en ucuz taşımacılığı yapan kenttir. Bunu araştırsaydı çok net bilecekti. Şunu soruyorum kendisine; sen hiç ulaşım esnafının sorunlarını, ne şartlar altında çalıştıklarını dinledin mi? Bizler günün 19 saati trafikte alnının teriyle para kazanmaya çalışan, namusuyla para kazanan insanlarız. Bizi küçük görebilirler ama neler yapabileceğimizi hayal bile edemezler. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız öncelikle dertlerimizle dertlenen, sorunlarımızın çözümünde bize her zaman yardımcı olan ve bizim iş sahamız olan Ankara'yı yaşanılır kent haline getirdiğiniz için sizlere esnaf arkadaşlarımız adına teşekkür ediyorum" dedi.

"BAŞKAN GÖKÇEK'E TARAFIZ"

Kendilerinin Başkan Gökçek'e taraf olduklarını ve bunun nedeninin de eskiden kavşaklarında dakikalarca bekledikleri, bakımsız yollarında araçlarını heba ettikleri, trafik sıkışıklığı nedeniyle iş kaybı yaşadıkları Ankara'nın yapılan kavşak düzenlemeleri, alt üst geçitler, açılan yeni bulvarlar ve asfalt çalışmaları ile yaşanabilir bir kent haline gelmesi olduğunu söyleyen Soydaş, "Birileri 'siz taraf olamazsınız' dedi, ama biz inandığımız, gözlerimizle şahit olduğumuz gerçekler nedeniyle taraf olduk. 'Hayalleri gerçeğe dönüştüren Başkan' diyerek, gerçeklerin peşinden yürümeye devam ediyoruz. Başkanım, bizim esnafımız vefalı bir esnaftır, sonuna kadar, sonu ne olursa olsun sizin arkanızdan gidecektir gözü kapalı. Esnaflarımızın abisi, babası, kardeşi ve yol arkadaşı olarak gördüğümüz Belediye Başkanımız sayın Melih Gökçek'e önümüzdeki dönemde de başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu.

BAŞKAN GÖKÇEK: "TEHDİDE PABUÇ BIRAKMAZSINIZ"

Alkışlar eşliğinde kürsüye davet edilen Başkan Gökçek ise kendisine verdikleri destek nedeniyle esnafa teşekkür etti. Soydaş'ın Mansur Yavaş ile ilgili açıklamalarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Gökçek, "20 yıldır benimle çalışıyorsunuz, bu kadar olayda muhatap olmamıza rağmen hangi bir olayın içerisinde bizle tehditle karşılaştınız? Daha adam gelmeden tehdide alışıyor, 'Siz işinizi bilirsiniz' diyor. Rahmetli Özal, bu lafı kullandı seçimi kaybetti. Yani dolayısıyla 'işini bilirsin' demenin ne anlama geldiğini hepiniz biliyorsunuz, 'bu işi bir türlü götürürsünüz' diyor. Bunu bir esnafa demesinden kadar ağır bir laf olamaz. Arkasından da tehdit ediyor, 'yarın benimle çalışacaksınız, bunu da unutmayacaksınız kafanıza iyice yazın' diyor. Daha şimdiden sizi tehdit edene pabuç bırakırsanız yarın ne olacağını bilmem. Ama Allah'ın izniyle siz bu pabucu bırakmazsınız, buna eminim" şeklinde konuştu.

Mansur Yavaş'ın ulaşımı ucuzlatma vaatlerini de eleştiren Gökçek, "Arabaların önüne koyduğu bir kartta diyor ki, ulaşım 10 TL olacakmış. 10 TL verecek ve ay boyunca devamlı dolaşacak otobüslerle. Böyle yaparsa sizin otobüsler ne olacak, minibüsçü ne yapacak, taksici ne yapacak? Hadi bu yaptı da, belediye ne yapacak? Bir de suyu indiriyor 60 liradan 10 liraya, yüzde 25 de ayrıca iskonto yapıyor. Kendisine göre böyle hesapları var. Ayrıca servis araçlarına çocuklarımız biniyormuş, onları da bedava yapıyor. Veriyor coşkuyu millete veriyor" dedi.

Tüm bu vaatlerin toplam maliyetinin senede 1 katrilyon 575 trilyon lirayı bulduğunu anlatan Gökçek, "5 senede 8 katrilyon para bulup, saçıp savuruyor. Sen bu kadar bu işleri biliyordun madem Beypazarı'nda belediye başkanlığı yaptın, ilk geldiğinde su parasına yüzde 92 zam yaptın. Madem öyle niye Beypazarı'nda suyu bedava verip de ilk tatbikatı yapmadın. Yok ama uydur uydurabildiğin kadar" diye konuştu.

30 Mart'taki seçimde hile olmasından çok korktuğunu söyleyen Gökçek, "Akşam sandığın başında durun, oylar bir tarafa gitmesin" şeklinde konuştu.

"HATLARIN DEĞERİ ARTTI"

"İstediğiniz kadar metro yapın, Ankara genişliyor ve genişlediği sürece de her zaman bu otobüslere ihtiyaç olacak" diyen Gökçek, "Ben otobüsçü, minibüsçü, taksici esnafının yanında şöyle yer aldım. Belediyeye gelir olsun diye ilave kontenjan vermedim, vermediğim için sizin otomatikman araçlarınızın değeri artmaya başladı. Taksiler 600 milyonu buldu, bir otobüsün hattı kaç para ediyor diye sordum 3 trilyon dediler" dedi.

Halk otobüslerinin çalışma süresini otomatikman 10 yıl daha yükselttiklerini ifade eden Başkan Gökçek, "Acaba bunu seçimden sonra bir formül yapar da temelli hale getirebilir miyiz diye Başkanınızla konuştuk, onu seçimden sonra kendisiyle konuşacağız" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Özel Halk Otobüsçülerinden Mansur Yavaş'a Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement