Son Ana Kadar İşçileri Sormuş - Son Dakika
Politika

Son Ana Kadar İşçileri Sormuş

Son Ana Kadar İşçileri Sormuş

İstanbul'da Yaşamını Yitiren CHP'li Çiğli Belediye Başkanı Ensari Bulut'un, Son Ana Kadar Zor Durumdaki İşçilerin Maaşlarının Durumunu Sorduğu Belirtildi.

16.11.2009 02:30

İstanbul’da yaşamını yitiren CHP’li Çiğli Belediye Başkanı Ensari Bulut’un, son ana kadar zor durumdaki işçilerin maaşlarının durumunu sorduğu belirtildi.

KANSER tedavisi gördüğü İstanbul’da yaşamını yitiren CHP’li Çiğli Belediye Başkanı Ensari Bulut’un, hastalığıyla mücadele ederken bir yandan da son ana kadar belediyenin maddi sıkıntısı nedeniyle maaşlarının ödenmesinde sıkıntı yaşanan işçilerin durumunu sorduğu belirtildi. İşçilerinin mağdur olmasına çok üzülen Bulut, bugün yapılacak cenaze töreninde “Emekçinin dostu” diye anılacak.

Azraile dokuz kez çelme takan Çiğli Belediye Başkanı Ensari Bulut (53), dört yıldır tedavi gördüğü karaciğer kanserine yenildi. İlk kez 2004 yılında belediye başkanı seçilen, Çiğlililer’in ikinci kez tercih ettiği Bulut’un komaya girdiği haberini alan ilçe örgütü, İstanbul Florance Nightingale Hastanesi’ne akın etti. Kötü haber cumartesi akşamı saat 19.30’da geldi. Başkan Bulut’un öldüğü açıklandı.

Sürekli espri yaptı

Çiğli Belediye Başkan Vekili Metin Solak, Bulut’un hafta başında telefonla kendisini arayıp, “Çok iyiyim, bomba gibiyim. 1.5 kilogram aldım. Bir hafta içinde döneceğim” dediğini söyledi. Solak, “Morali çok yüksekti. Espriler yaptı. ‘Size güveniyorum. Gözüm arkada değil’ dedi. Her telefonda işçilerin maaş sıkıntısını sorardı. İşçilerin maaşını Ekim’de ödeyemedik. Ondan öncekileri de parça parça verdik. Başkan işçilerin mağdur olmasına çok üzülüyordu” dedi. Solak, Başkan Bulut’un ölmeden önce hastalığının başından beri kendisini yalnız bırakmayan yakın dostu Nebi Gökbudak’la görüştüğünü belirterek, “Ona ‘Bende çok emeğin var. Hakkını helal et’ demiş ve eline dokunmuş” dedi. Bulut’un ölümü, Çiğli’yi yasa boğdu. Belediye hizmet binasına ve ilçenin merkezi yerlerine “Halk adamı”, “Laik, çağdaş, demokrat, devrimci”, “Çiğli’nin gülen yüzü”, “Emekçinin dostu”, “İşçinin babası” pankartları asıldı. Ensari Bulut’la üç yıl önce evlenen eşi Ester Bulut (34), hastalığı süresince bir an olsun yanından ayrılmadı. Eşinin ölümü nedeniyle büyük üzüntü yaşayan Ester Bulut, İstanbul’dan döndüğünde Evka- 2’deki kendi evlerine değil, Buca’da anne ve babasının evine giderek, taziyeleri burada kabul etti.

BİRÇOK KEZ ÖLÜMÜ YENDİ

Yaşamı boyunca birçok kez ölümle burun buruna gelen Ensari Bulut daha 6 yaşında yakalandığı bir hastalık nedeniyle vücudunu yaralar sarmış ve doktorların “yaşaması mümkün değil” demesine rağmen doğal yöntemlerle bu hastalıktan kurtulmuştu. 24 yaşında başına gelen bir diğer olayda, Diyarbakır‘da yolda yürürken, nereden geldiği belli olmayan bir kurşunun omzuna isabet etmesi üzerine hastaneye kaldırılan Bulut, bir süre yoğun bakımda kalmış ve ayağa kalkmayı başarmıştı. Başkan Bulut’un başına gelen en ilginç olay, 30 yaşında Gaziemir‘de geçirdiği trafik kazası sonucu ‘Öldü’ diye morga yollanmasıydı. Yolda yaşam fonksiyonları çalışmaya başlayan Bulut, birçok ağır ameliyat geçirmiş ve aylar süren tedavinin ardından sağlığına kavuşmuştu. 36 yaşına geldiğinde akciğer kanserine yakalanan Bulut, doktorların bir kez daha “yaşama şansı az” demesine rağmen bir mucizeyi daha başararak aylar süren tedaviler sonucunda kanseri yenmişti. 47 yaşında ise bağırsak kanserine yakalanmış, bunu da yenmişti. 2005 yılında bu sefer Karaciğer kanseriyle mücadele etmeye başlayan Bulut, ameliyat ve sonrasındaki yaşama azmi ile tedavisine devam ediyordu. Ancak bu mücadeleden galip çıkamadı ve 53 yaşında yaşamını yitirdi.

BAYKAL GELİYOR

Ensari Bulut’un cenazesi bugün saat 14.00’te cem-evinde yapılacak dini törenin ardından, Çiğli Belediyesi önünde de tören düzenlenecek. Bulut’un cenazesi Doğançay Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Cenazeye CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP Genel Sekreteri Örder Sav ile çok sayıda milletvekilinin katılacağı bildirildi.

BULUT’UN YERİNE KİM GELECEK

Çiğli Belediye Başkanı Ensari Bulut’un ölümü, partilileri yasa boğarken “Şimdi başkan kim olacak” sorusunu gündeme getirdi. Bulut hastalanınca Başkan Vekili olan Metin Solak, güçlü bir aday olarak görünürken, Çiğli Belediye Meclis Üyesi Çetin Yurtsever de ılımlı kişiliğiyle örgütten büyük destek görüyor. Sorunun kesin yanıtını cenazeden sonra hafta içinde kente gelerek örgütle görüşecek olan CHP Genel Sekreteri Önder Sav verecek. Kulislerde Bulut’un hastalığının ağırlaşmasıyla süresiz Başkan Vekili olan Meclis Üyesi Metin Solak’ın adı geçiyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Son Ana Kadar İşçileri Sormuş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement