Suriye'de Devlet Başkanlığı Seçimi - Son Dakika
Politika

Suriye'de Devlet Başkanlığı Seçimi

Suriye\'de Devlet Başkanlığı Seçimi

Adaylık başvurusunda bulunan Esed, taraftarlarından "sevinçlerini ifade ederken, ateş açmamaları"nı istedi.

28.04.2014 14:46

Suriye'de 3 Haziran'da yapılması beklenen devlet başkanlığı seçimi için adaylık başvurusunda bulunan Beşşar Esed, taraftarlarından "sevinçlerini ifade ederken ateş açmamaları"nı talep etti.

Suriye resmi haber ajansı SANA'da yer alan habere göre, Esed 3. dönem devlet başkanlığı için adaylık başvurusunda bulunmasının ardından destekçilerine "sevinç gösterisinde bulunurken havaya ateş açmamaları" uyarısında bulundu.

Haberde Esed'in, "Hangi adayı desteklerse desteklesin, Suriyelilerin yapması gereken, milli bilinç içinde belirlenen vakitte, sandık başına gitmeleridir" şeklindeki ifadelerine yer verildi.

Suriye Halk Meclisi Başkanı Muhammed Cihad Lahham, Beşşar Esed'in 3. dönem devlet başkanlığı için bugün adaylık başvurusunda bulunduğunu açıklamıştı.

Devlet başkanlığı adaylığı için daha önce Halep milletvekili Mahir Abdülhafız Haccar, eski bakan ve meclis üyesi Abdullah en-Nuri, müdendis Sevsen Ömer el-Haddad, Samir Ahmed Ma'la, Muhammed Firas Yasin Rucuh, Abdusselam Yusuf Selame'nin başvuruda bulunduğu duyurulmuştu.

Müracaatını anayasa mahkemesine yapanların, adaylığının kabul edilmesi için 250 üyeli halk meclisinden en az 35 "kabul oyu" almaları gerekiyor. Seçim kanunlarına göre üyeler, yalnızca bir kişiye oy verebiliyor. - Suriye

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Suriye'de Devlet Başkanlığı Seçimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement