Türk ve Filistin Gazetecileri Gazze'deki Meslektaşlarına Destek İçin İşbirliği Yapacak - Son Dakika
Politika

Türk ve Filistin Gazetecileri Gazze'deki Meslektaşlarına Destek İçin İşbirliği Yapacak

Türk ve Filistin Gazetecileri Gazze\'deki Meslektaşlarına Destek İçin İşbirliği Yapacak

Medya İşçileri Sendikası Genel Başkanı Sezai Ballı, Filistin Gazeteciler Sendikası (PJS) Başkanı Nasır Ebubekir ile Gazze Şeridi'ndeki gazetecilerin durumunu görüşmek üzere çevrim içi bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, Türk halkının Filistinlilere olan desteği vurgulandı ve Gazze'deki basın mensuplarına yardım konusunda işbirliği yapılması kararlaştırıldı.

08.11.2023 17:57

Medya İşçileri Sendikası Genel Başkanı Sezai Ballı, Filistin Gazeteciler Sendikası (PJS) Başkanı Nasır Ebubekir ile İsrail'in yoğun saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'ndeki gazetecilerin durumunu görüştü.

Çevrim içi görüntülü görüşmede, Ballı, Türk halkının her zaman Filistinlilerin yanında yer aldığını belirtti. Ballı, Türk halkının bu konudaki değişmez duruşunu, duygu ve düşünceden eyleme geçirmek istediklerini ifade etti.

Gazze'deki gazetecilerin durumları hakkında bilgi alan Ballı, PJS Başkanı Nasır ile savaş bölgesindeki meslektaşlarına destek imkanlarını ele aldı.

Gazze'deki basın mensuplarına ayni ve nakdi yardımların iletilmesi konusunda mutabık kalan iki sendika başkanı aralarındaki koordinasyonu sürdüreceklerini vurguladı.

PJS Başkanı Ebubekir, Filistin halkına yönelik duygu ve eylemlerinden dolayı Türkiye'ye teşekkür ettiklerini dile getirdi.

Merkezi Kudüs'te bulunan PJS, "Kudüs'teki Arap Gazeteciler Birliği" adıyla 1979'da Kudüs'te kuruldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Türk ve Filistin Gazetecileri Gazze'deki Meslektaşlarına Destek İçin İşbirliği Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement