Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'ndan "Kas'men" Soruşturması - Son Dakika
Politika

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'ndan "Kas'men" Soruşturması

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu\'ndan "Kas\'men" Soruşturması

Kurum, oyuncu Tatlıtuğ'un kas geliştirici haplarla vücudunu geliştirdiğine yönelik habere ilişkin soruşturma başalattı

05.12.2013 12:23

KUBİLAY ÇELİK - Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, bir gazetede yayımlanan, oyuncu Kıvanç Tatlutuğ'un kas geliştirici ilaçlar kullanarak vücudunu geliştirdiğine ilişkin haber üzerine soruşturma başlattı.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Sait Kerman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bazı dopingli ya da bitkisel ürünlerin, ünlü sanatçıların, medyatik kişilerin, halk tarafından sevilen isimlerin adları kullanılarak reklamlarının yapıldığını belirtti.

Bazen bu reklamların, söz konusu sanatçıların bilgisi dışında yapıldığını belirten Kerman, "Örneğin Türkiye'de Dr. Mehmet Öz markasıyla, söz konusu kişiyle uzaktan yakından ilgisi olmayan ürünler pazarlanıyor. Bu tür konularda halkımız dikkatli olmalı. Ürünle kişi arasında hiçbir bağlantı olmayabiliyor" dedi.

"Bitkisel ilaç" adı altında bazı ürünlerin tanıtımında da yine ünlü kişilerin isimlerinin kullanılabildiğine dikkati çeken Kerman, bunun bir örneğinin, "kas'men" başlığıyla yayınlanan ve oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ'un fotoğrafının da bulunduğu haberde yaşandığını söyledi.

Haberde, söz konusu sanatçının, bazı kas geliştirici haplarla vücudunu geliştirdiğinin yazıldığını ve fotoğrafta da bir kısım ilaçların göründüğünü anlatan Kerman, bunun üzerine soruşturma başlattıklarını bildirdi. Bu tür tanıtımların bilinçsiz ilaç kullanımına teşvik niteliği taşıdığını ve ciddi sağlık sorunları ortaya çıkarabileceğini anlatan Kerman, bu nedenle soruşturma sonucunda savcılığa suç duyurusunda bulunabileceklerini kaydetti.

Bu tür reklamlarda bilgileri dışında kullanılan sanatçıların kişisel hukuklarını korumaları gerektiğini belirten Kerman, "Çünkü onların kişisel hukuklarını koruması aynı zamanda toplum sağlığını da korumaları anlamına geliyor. Bir kaç kutu ilaç satılacak diye canlar tehlikeye atılmamalı" diye koştu. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'ndan 'Kas'men' Soruşturması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement