45. Yıl Kupası Gençlerbirliği'nin Oldu - Son Dakika
Spor

45. Yıl Kupası Gençlerbirliği'nin Oldu

45. Yıl Kupası Gençlerbirliği\'nin Oldu

TSYD Ankara Şubesi 45. Yıl Kupası maçında Ankaragücü'nü 2-0 yenen Gençlerbirliği kupayı kazanan taraf oldu.

04.09.2011 23:35

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara Şubesi 45. Yıl Kupası maçında sahaya paf takımıyla çıkan Ankaragücü'nü 2-0 yenen Gençlerbirliği kupayı kazanan taraf oldu.

Gençlerbirliği'ne 1'incilik kupasını Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankaragücü'ne ise kupasını TSYD Ankara Şubesi Başkanı Gökhan Akengin verdi. Öte yandan karşılaşma öncesinde özel sporcular spor federasyonu zihinsel engelliler futbol takımı ile şöhretler karması futbol takımı arasında özel bir maç yapıldı.

Stat: Ankara 19 Mayıs

Hakemler: Mustafa İlker Çoşkun, Hüseyin Fidan, Serkan Çimen

Gençlerbirliği: Ramazan, Kulisic, Burak (Dk. 76 Aytaç), Mehmet Sedef, Mehmet Akgün, Soner (Dk. 66 Özgür), Cem Can (Dk. 66 Harbuzi), Oktay (Dk. 55 Erdal 5), Hurşut, Yasin (Dk. 76 Berat), Mununga (Dk. 55 Frank 4)

Ankaragücü: Cihan (Dk. 71 Emrah), Metin, Özgür (Dk. 58 Tolga), Volkan, Mehmet, Artun, Ali Can (Dk. 20 Fatih), Bilal, Atilla (Dk. 68 Burak), Gökhan, Nuri

(Dk. 20 Faruk (Dk. 58 Ahmet )

Goller: Dk. 6 ve Dk. 51 Yasin (Gençlerbirliği)

MAÇIN ARDINDAN

ANKARA VALİSİ YÜKSEL: "İNANIYORUM Kİ ANKARAGÜCÜ KÖTÜ GÜNLERİ KISA SÜREDE ATLATACAKTIR"

Kupa töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, TSYD Kupası'nın gelenek haline geldiğini belirterek, "Ankaragücü'nün genel durumunu değerlendirmek gerekirse dünyanın hemen hemen bütün takımlarında bu tür yönetim boşlukları yaşanabilir. Taraftarların birbirini suçlamaması gerekiyor. Ankara gibi dünya şehirlerinde spor herkesi ortak bir noktada buluşturur. Kim olursa olsun bütün Ankaralıların Ankaragücü'nün bu sorununu sahiplenmesi gerekiyor. Ben üzerime düşen herşeyi yapmaya hazırım. Bana göre Ankaragücü'nde çok hızlı bir şekilde genel kurul yapılarak meşrutiyeti oluşmuş bir yönetim gerekiyor. Ben ceketimi dahi vermeye hazırım Ankaragücü için. Ankaragücü gibi 100 yılı aşkın tarihi olan bir kulüpte küfür edern taraftarların kulübü tanımadığını düşünüyorum. İnanıyorum ki bu kulüp kötü günleri kısa sürede atlatacaktır. Benim için çok zor bir durum. Benim tecrübelerim bana göre doğru yerde ve doğru zamanda yer almaktır. Benim isimlerle alakam olmaz. Mevcut isimlerle ben zaten sürekli görüşüyorum. Ben ortak aklın içerisinde yer almak istiyorum. " diye konuştu.

ANKARAGÜCÜ BAŞKANI YILDIRIM: "ANKARAGÜCÜ NASIL BİR CAMİA OLDUĞUNU HERKESE GÖSTERECEK"

Ankaragücü Kulübü Başkanı Cengiz Topel Yıldırım ise, sporcuların korunması adına sahaya çıkartılmadığını vurgulayarak, "Gençlerbirliğini kazandığı için kutluyorum. Geldiğimiz günden beri kulübün 10, 5 trilyonluk lisans çıkarma yasağının kalması için para yatırması gerekiyor. Birkaç gündür ciddi çalışmalar yapıyoruz. İnşallah yarın saat 17: 00'de hocası başında bir şekilde takımımız idmana çıkacak. Görevimizi tamamladıktan sonra Ankaragücü taraftarına görev düşüyor. Ellerini ovuşturanlara fırsat vermeyeceğiz. 2 sene önce beyaz bir gömlek giydik ve o gömlek hala üstümüzde. Ankaragücü nasıl bir camia olduğunu herkese gösterecek." dedi.

"ŞU ANDAN İTİBAREN SATILIK FUTBOLCUMUZ YOK"

Sarı lacivertli futbolcularla ilgilenen kulüplere seslenen Yıldırım, "Bizimle sözleşmesi olan futbolcularla ilgili fair-play çerçevesinde davransınlar. Aksi halde yasal yollara başvuracağız. Şu andan itibaren satılık futbolcumuz yok. Ama gitmek isteyen futbolcularımıza gereken kolaylığı sağlayacağız. Transfer yasağını kaldırabilirsek yeni transferler de yapacağız. O da olmazsa alınacak 34 puanla ligde kalır hatta daha yukarılara tırmanırız. Antrenörümüz bellidir, o konuda sıkıntımız yok. Biz üzerimize düşen şeyleri yaptık. Muhtemelen Çarşamba günü düzenleyeceğimiz basın toplantısında neler yaptığımızı ve yapacaklarımızı anlatacağız. Ayrıca Ankaragüçlülük kültüründe bir Ankaragüçlü diğer Ankaragüçlüye küfür etmez. Beni tanımıyorlarsa onların Ankaragüçlülüğünden şüphe duyarım." ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor 45. Yıl Kupası Gençlerbirliği'nin Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement