Ajax-Barcelona Hanedanı - Son Dakika
Spor

Ajax-Barcelona Hanedanı

Ajax-Barcelona Hanedanı

Ajax ve Barcelona bu akşam Amsterdam’da ilk kez karşı karşıya gelecekler. Aralarında güçlü bir ilişki bulunan bulunan 2 takımın futbolcu ve teknik adam bağlantılarına göz atalım.

26.11.2013 17:22

Ajax ve Barcelona belki bu sezon ilk kez bir Avrupa kupası maçında karşı karşıya geldiler ama 2 takım arasındaki ilişki 40 yılı aşkın bir süredir kulüp felsefelerinin oluşmasında büyük rol oynadı. Son 40 yılda tam 20 oyuncu ve 4 teknik direktör her 2 kulüpte de görev yaptılar. Johan Cruyff bu futbolcuların ilkiydi. 1973'te Ajax'tan Barcelona'ya transfer olmasından 1 yıl sonra onu Johan Neeskens izledi. Teknik deha Rinus Michels'in de Katalunya'ya gidişiyle üçgen tamamlandı. Cruijff ayrıca Barcelona'nın teknik direktörü olduğunda önce Ronald Koeman, sonra da Richard Witschge'yi Gaudi'nin şehrine götürmüştü.

Messi, Manchester City'yi soruyor!

Michael Laudrup 1997/98 sezonunda Ajax forması giymeden önce tam 5 yıl Barcelona forması giymişti. Louis van Gaal Ajax'taki hocalık görevinden sonra Barcelona'ya gittiğinde, görevi süresi boyunca  Frank ve Ronald de Boer, Winston Bogarde, Patrick Kluivert, Jari Litmanen, Michael Reiziger, Edgar Davids ve Marc Overmars'ı da Barça'ya kazandırdı.

Şu anda sakat olan Bojan Krkic, Ajax'ta forma giyen 5. İspanyol. Gabri, Roger, Oleguer ve Isaac Cuenca da daha önce Katalan devinden Ajax'a transfer olan oyunculardı. Bu oyuncular içinde en başarılı olanının Gabri olduğunu söyleyebiliriz.

Michels, Cruyff ve Van Gaal'in dışında Frank Rijkaard da iki kulübe de emek vermiş bir oyuncuydu ama o farklı olarak Ajax'ta futbolculuk, Barcelona'da hocalık yaptı. İngiliz hoca Vic Buckingham 1959-1961 ve 1964/65 yıllarında Ajax'ta, 1970'de Barcelona'da görev yapmıştı.

Son olarak Ronald Koeman'ın futbolculuğunda Barcelona forması giydiğini, daha sonra Ajax'ta teknik direktör olarak çalıştığını, Barcelona'da da yardımcı hocalık yaptığını ekleyelim.

Fırat Topal

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Ajax-Barcelona Hanedanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement