Almanya-İsveç Gene Gol Şov!: 5-3 - Son Dakika
Spor

Almanya-İsveç Gene Gol Şov!: 5-3

Almanya-İsveç Gene Gol Şov!: 5-3

Almanya, 4-4'lük İsveç maçının rövanşını muhteşem bir geri dönüş yaparak aldı.

16.10.2013 00:00

2014 Brezilya Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde Almanya ile İsveç arasında oynanan ikinci maçta da gol yağmuru yaşandı.

Karşılaşmaya atik ve hızlı başlayan taraf ev sahibi İsveç oldu. İskandinav devi daha 6. dakikada Tobias Hysen ile 1-0 öne geçti.

20. dakikada Alexander Kacaniklic ile skoru 2-0'a getiren İsveç, ilk yarıyı gol yemeden kapatmaya çok yaklaştı.

Ancak 45. dakikada sahneye Mesut Özil çıktı. Arsenalli yıldız ilk yarının da sonucu belirleyen golü kaydetti ve devreye 2-1'lik İsveç üstünlüğüyle girildi.

İKİNCİ YARI İPLER KOPTU

İkinci yarıda silkelenen Almanya, oyunun kontrolünü de eline aldı. Uzun bir sakatlık döneminin ardından yeniden formasına kavuşan Mario Götze, 22. dakikada beraberlik golünü kaydetti. Bu golde de asist Mesut'tan geldi!

57. dakikada ise Andre Schürrle takımını 3-2 öne geçirdi.

66. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Chelsea'nin genç yıldızı farkı da ikiye çıkaran golü kaydetti ve skor 4-2 oldu. Bu golün asistini ise Almanya'nın ikinci golünü kaydeden Götze yaptı.

76. dakikada golün adı yine Andre Schürrle oldu. Bu sefer Toni Kroos'un ortasına ceza sahasından gelişine vuran Schürrle, topu sağ doksana yolladı ve Almanya'yı 5-3 öne geçirdi. Aynı zamanda 22 yaşındaki oyuncu hat-trick yapmış oldu.

Maçın geri kalanı da oldukça heyecanlı geçse de başka gol olmadı ve düellodan galip ayrılan taraf Almanya oldu.

Almanya bu galibiyetle hem ilk maçın intikamını almış oldu, hem de ikinci İsveç ile arasındaki puan farkını arttırdı. Bununla birlikte Panzerler gruptan çıkmayı zaten garantilemiş oldukları için onlar adına bu maç sadece prestijli bir galibiyete dönüştü.

Grupta oynanan ilk maçta 4-0'lık üstünlüğü yakalayan Almanya, daha sonra İsveç'in dört golüne de engel olamamış ve rakibine 4-0'dan 4-4'lük bir beraberlik kaptırmıştı.

Kaynak: GoalCom

Son Dakika Spor Almanya-İsveç Gene Gol Şov!: 5-3 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement