Arsenal Evinde Bir Başka: 4-1 - Son Dakika
Spor

Arsenal Evinde Bir Başka: 4-1

Arsenal Evinde Bir Başka: 4-1

FA Cup 6. tur maçında Arsenal sahasında Everton'ı 4-1 mağlup ederek bir üst tura yükseldi.

08.03.2014 16:44

İngiltere Federasyon Kupası 6. tur maçında Arsenal sahasında Everton'ı konuk etti. Londra ekibi ikinci yarıdaki baskılı oyunuyla rahat bir galibiyet elde etti.

Perdeyi Mesut açtı

4 - 1

5

İsabetli şut

4

10

İsabetsiz şut

5

13

Korner

2

9

Faul

14

2

Sarı kart

0

0

Kırmızı kart

0

%55

Topla oynama

%45

Everton maça oldukça baskılı başlarken Arsenal yakaladığı ilk pozisyonda golü buldu ve öne geçti.

Karşılaşmanın 7. dakikasında rakip sahada savunmadan topu kapan Cazorla, bekletmeden Mesut'a oynadı. Mesut sol çaprazdan uzak köşeye düzgün vurdu ve golü attı: 1-0

11. dakikada Barry sağ kanattan son çizgiden yerden ortaladı. Pienaar'ın şutu kaleye paralel gitti. 19'da yine Barry sağ kanattan son çizgiden yerden ortaladı. Pienaar'ın şutu kaleye paralel gitti.

24. dakikada Sagna'nın sağdan ortası birden kaleye yöneldi. Kalecinin dokunuşu sonrasında top direkten döndü. Arsenal ikinci gole çok yaklaştı.

32. dakikada sahasından çok hızlı çıkan Everton'da Barkley'nin sağdan arka direğe ortasını Mirallas tek pasla içeriye çevirdi. Lukaku çok rahat şekilde topu boş kaleye gönderdi: 1-1

35. dakikada Yine çok hızlı çıkan Everton'da Lukaku'nun pasıyla sol çaprazdan ceza sahasına giren Mirallas'ın şutu kaleci Fabianski'de kaldı.

42. dakikada Cazorla'nın pasıyla sol kanattan son çizgiye inen Chamberlain'in ortası savunmadan döndü. 44'te Everton atağında Kevin Mirallas'ın ceza sahası dışından şutu Arsenal savunmasından döndü.

Maçın ilk yarısı 1-1 berabere tamamlandı.

72'

Barkley'nin pasına gelişine sağ çaprazdan çok sert vuran Mirallas, topu ters taraftan çok az farkla auta gönderdi.

Arsenal farka gitti

İkinci yarıda çok daha baskılı bir Arsenal sahadaydı. 53. dakikada Mesut'un ceza sahasına sağ çaprazdan ortasını savunma karşıladı. Dönen topa Cazorla çok sert vurdu. Top üstten farklı şekilde auta çıktı.

55. dakikada Lukaku baskı yapıp savunmadan topu kaptı. Lukaku'nun pasına gelişine Barkley vurdu. Top yandan dışarıya çıktı. 57'de Cazorla'nın sol çaprazdan uzak köşeye nefis şutunu kaleci aynı güzellikle çelmeyi başardı.

68. dakikada ceza sahası içerisinde yerde kalan Alex Chamberlain için penaltı kararı çıktı. Arteta atışı gole çevirdi ancak Giroud ceza sahasına erken girdiği için penaltı tekrarlandı. Tekrar atışı kullanan Arteta, golü attı ve takımını öne geçirdi: 2-1

72. dakikada Baines'in soldan etkili ortası kaleciden sekti. Boşta kalan topa kimse dokunamadı. 75'de Barkley'nin pasına gelişine sağ çaprazdan çok sert vuran Mirallas, topu ters taraftan çok az farkla auta gönderdi.

83. dakikada Sağ kanattan ceza sahasına girip son çizgiye inen Sagna'nın yerden ortasını Giroud yakın mesafeden ağlara gönderdi: 3-1

85. dakikada hızlı çıkan Arsenal'de Cazorla'nın pasını Mesut bekletmeden Giroud'ya aktardı. Giroud çok rahat bir gol vuruşuyla farkı üçe çıkardı: 4-1

Kalan sürede başka gol sesi çıkmadı ve Arsenal evinde 4-1 kazanarak turu geçen taraf oldu.

MAÇIN HEYECANINI YENİDEN YAŞAMAK İÇİN TIKLAYIN!

Arsene Wenger

Performans: 8/10

İlk yarıda topu rakibe bırakıp kontra ataklarla etkili oldu. İkinci yarıda ise devreyi baştan sona domine edip skora gitti. Oyunun kontrolünü hep elinde tuttu.

Roberto Martinez

Performans: 5/10

Maça çok iyi başlamışlardı ama golden sonra bocaladılar. Arsenal kalesini baskı altına almakta çok zorlandılar. İkinci yarıda oyuna müdahale etmekte gecikti.

Arsenal evinde çok başka Arsenal bu sezon evinde oynadığı son 15 maçta sadece Bayern Münih'e kaybetti. Bunun dışında 15 maçta 3 beraberlik ve 11 galibiyet elde etti.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Arsenal Evinde Bir Başka: 4-1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement