Avrupa Voleybol Konfederasyonu Genel Kurulu Başladı - Son Dakika
Spor

Avrupa Voleybol Konfederasyonu Genel Kurulu Başladı

Avrupa Voleybol Konfederasyonu Genel Kurulu Başladı

34. Avrupa Voleybol Konfederasyonu Genel Kurulu bugün, Danimarka'nın başkenti Kopenhag'daki Scandic Hotel'de başladı.

27.09.2013 14:24

34. CEV (Avrupa Voleybol Konfederasyonu) Genel Kurulu bugün, Danimarka'nın başkenti Kopenhag'daki Scandic Hotel'de başladı.

Kurul; CEV Başkanı Andre Meyer'in yanı sıra, FIVB (Uluslararası Voleybol Federasyonu) Başkanı Dr. Ary S. Graça F, Kopenhag Belediye Başkanı Frank Jensen, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil ile 53 ulusal federasyonun temsilcileri ve çok sayıda davetlinin katılımı ile başladı.

Genel Kurul, CEV Başkanı Andre Meyer'in açılış konuşması ile başladı. Başkan Meyer açılış konuşmasında, "Kopenhag'da gerçekleştirilen 34. Genel Kurul ile Avrupa voleybolu için çok yoğun ama hatırlanmaya değer bir yılı geride bırakıyoruz. Biliyorsunuz ki, birkaç ay önce de Lüksemburg'da CEV'in kuruluşunun 40. yılını kutlamış ve Lüksemburg'daki yeni merkez binamızın duyurusunu yapmıştık. FIVB Başkanı Dr. Ary Graça F, 40. yıl kutlamalarında da bizim aramızdaydı, şu anda da bizimle birlikte Avrupa Voleybolu ve Plaj Voleybolu için gerçekleştirdiğimiz çalışmalara destek veriyor. Voleybol ailemiz son zamanlarda büyük bir bağlılık ve bütünlük içerisinde. Bizler bu durumdan gurur duymalıyız. Benim, bugün 55 üye federasyondan 53'ünün katılımıyla gerçekleştirdiğimiz bu kongrede tam olarak hissettiğim bu" dedi.

Andre Meyer, ayrıca, CEV tarafından başlatılan yeni bir faaliyet olan "Fair Play - Volleyball Way" kampanyasından da bahsetti. Başkan Meyer, "Bu sadece basit bir slogan değil. Bu bizim sporumuzun özüdür. Sporcularımız sahada centilmen ve dürüstçe bir oyun sergileyip zafer için mücadele ettiklerinde, biz de Avrupa'da voleybolun tanıtımı ve gelişimi için çalışırken güçlerimizi birleştirmeli ve aynı ruha sahip olmalıyız" şeklinde konuştu.

FIVB Başkanı Dr. Ary Graça F ise "Bugün Kopenhag'da sizlerle birlikte olmaktan çok mutlu ve de gururluyum. Bugün konuşmaktan ziyade sizleri dinlemek için buradayım. Çünkü siz, voleybolun iyiliği ve dünyadaki gelişimi konusunda iyi derecede bilgi ve uzmanlığa sahipsiniz. Biz bunları herkesle paylaşmak istiyoruz" dedi.

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından CEV Başkanı Andre Meyer, geçilen 12 ayda Avrupa Voleybol ailesinin gerçekleştirdiği faaliyetlerin raporunu sundu. Başkan Meyer, CEV'in Lüksemburg'daki yeni merkez binasın, 2013 Avrupa Şampiyona'ları, gençler için yapılan çalışmalar, Dünya Şampiyonası elemeleri ve katılımcıları, plaj voleybolundaki gelişmeler, Fair Play- Volleyball Way kampanyası, sponsor ve partnerler ile global TV yayın haklarından bahsetti.

Andre Meyer sözlerini, "Gördüğünüz üzere, aktivitelerimiz son derece geniş ama cevap ve amacımız hep aynı: Voleybol ve plaj voleybolunun iyiliği için çalışmak" diyerek tamamladı.

Genel Kurul, yarın da devam edecek. - Kopenhagdanimarka

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Avrupa Voleybol Konfederasyonu Genel Kurulu Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement