Aydınlar: O Kupa Fenerbahçe'nin - Son Dakika
Spor

Aydınlar: O Kupa Fenerbahçe'nin

Aydınlar: O Kupa Fenerbahçe\'nin

Mehmet Ali Aydınlar düzenlediği basın toplantısında hakkındaki iddialara cevap verip, projelerini ve listesinin bir bölümünü açıkladı.

01.11.2013 18:29

Fenerbahçe Başkan Adayı Mehmet Ali Aydınlar, düzenlediği basın toplantısında başkan seçilmesi durumunda yapacakları eylem planlarını açıkladı.

AZİZ YILDIRIM'IN İDDİALARINA İBHRAHİM AKIN'IN AĞZINDAN YANIT

Aydınlar, bugün yapılan İbrahim Akın röportajını yayınladı ve tanışmadıklarını İbrahim Akın'ın da doğruladığını söyledi.

"Utanmadan yalan söylüyorsun. Sadece o koltukta oturmak için bu noktaya gelmiş olmandan acı ve üzüntü duyuyorum. Değerli Fenerbahçelilerle dalga geçiyorsun. Sen hangi sıfatla oraya geldin? Sana en iyi cevabı bugüne kadar yoksaydığın Fenerbahçeliler Pazar günü verecekler."

"O KUPA FENERBAHÇE'NİN"

"O kupa, yağmurda çamurda mücadele eden oyuncuların ve onları her yerde destekleyen taraftarların, başarıyı hazırlayan teknik ekibin analarının ak sütü gibi hakkıdır. Şayet bu kupa bugün tartışılıyorsa, kulüpten alınma ihtimali varsa. Bunun tek sorumlusu sensin Aziz Yıldırım."

LİSTESİNİ AÇIKLADI

Aydınlar, listesinde yer alan isimlerden 9 tanesini açıkladı. Listede şu isimler yer alıyor:

- Hamdi Akın

- Nezih Barut

- Şaban Erdikler

- Nejdet Ersoy

- Recep Tanrıverdi

- Nuri Tuna

- Cem Topçuoğlu

- Mehmet Torun

- Tankut Turnaoğlu

SORUNLARI SIRALADI

"Denetim hiçe sayılıyor. İç denetim için kurul hazırlanıp daha sonra görevden alınıyor. Kandırmaca projelerle gündem değiştiriliyor. Bütün hisseleri ipotek altında. Ekonomi oldukça bozuk. Başkan ilk kez bankadan kredi kullanmak istediğinde ilk ben karşı çıktım. Fenerbahçe'yi aldığım borçla devredicem dedi. 5 milyon 700 bin borç vardı. Şimdi soruyorum seçimi kaybederse bu borçla mı teslim edecek?"

"Borçlanma sürülebilir değil. UEFA cezası sonrası ve sponsorlarla yaşanan sorunlar nedeniyle yaşanan gelir kaybı çok büyük ve bundan kimse bahsetmiyor. Mali durumdaki belirsizlik antidemokratik ortamın kalkanı olarak kullanıyor. Savunma için başka kulüplerin hataları anlatılıp biz daha iyiyiz deniliyor. Fenerbahçe başka kulübe benzemez. Yenilikçi ve şeffaf olmak önceliğimiz olmalıdır. Yüzlerce kulübe hizmet isteyen kişi var. Ama bunun tek engeli tek adam hegamonyasıdır."

ORGANİZASYONSUZLUK

"Tek adamlılık. Bu şahsın tüm sporlardan anladığını, gelen dünyaca teknik adamlardan takımı daha iyiyi yönetebileceğini söylemesi durumun vehametini ortaya koyuyor. Fenerbahçe'nin kulübünü tekrar eline alması gerekiyor. Teknik adamlar maçlardan önce ve devre arasına takıma tekrar taktik verebilmeli."

"Hiçbir teknik adam uzun süre kalamıyor. Şampiyonluk yaşayan en fazla bir yıl kalabiliyor. Transferler tek kişinin keyfine göre yapılıyor. Altyapı her iki yılda tekrar baştan yapılıyor. Sabırsızlık yüzünden kulüp büyük zarar görüyor."

SPORTİF BAŞARISIZLIK

"Her yıl Şampiyonlar Ligi elemelerinde elenilip yine transfer yapılması nasıl açıklanır? Fenerbahçeli aynı filmi tekrar tekrar izlemekten bıktı. Efsanelerin kulüpten uzaklaştırmasını değil kulübe katkı sağlamasını istiyor. Tarihimizde ezeli rakibimizin bu kadar çok şampiyonluk yaşadığı bir başkan var mı başka?"

İLETİŞİMSİZLİK

"İletişimsizlik. Kulübümüz her kurumla, herkesle kavgalı. Hatta kendi içinde kavgalı. Biz böyle bir kulüp değiliz."

HEDEF 5 YILDIZLI FENERBAHÇE

"Çözüm her alanda 5 yıldızlı bir Fenerbahçe olmaktır. Birinci yıldız finansal yapı. Kimseye danışmadan kararlar alınıp acemice kararlar alınıyor. Yapıcağımız ilk iş durumun net bir fotoğrafını çıkarıp bunu paylaşmak olacak. Uluslararası denetim kurullarından destek alacağız. Yeni gelir kaynaklarıyla hayali değil gerçek projeler yapacağız. Her bir Fenerbahçeli'yi dinleyeceğiz."

"İkinci yıldız organizasyonel yapı. Biz felsefe olarak takım çalışmasını ve sorumlulukların eşit dağıtılmasını sağlayacağız. Hayali hedefler koymayacağız. Doğru isimlerle çalışacağız. Biz burada olmasak da projelerin devam etmesini sağlayacak bir yapı kuracağız. Bizden sonraki yönetimlerin bu işi bayrak yarışı gibi görerek hizmet edebilecek ve daha fazla katkı verebilecek. Başkanlık en fazla 3 dönem yapılabilecek. İlk iş tüzük değişecek. Modern ve demokratik bir tüzük yapacağız."

AVRUPA'DA HER YIL EN AZ ÇEYREK FİNAL

"Üçüncü yıldız sportif başarı. Günlük değil sürekli başarılar hedefliyoruz. Teknik adamların kabusları ya da stres kaynakları olmayacağız. Onların sağlıklı çalışması için ortamı hazırlayacağız. Futbolda dünyanın en geniş oyuncu izleme sistemlerinden birini kuracağız. Futbol, basketbol ve voleybolda Avrupa ile yarışacağız. Her yıl en az çeyrek final oynayabilecek kapasitede olacaklar."

"Dördüncü yıldız sosyal barış. Yıkılan köprüleri tekrar yapmaya çalışacağız. İhraç edilen tüm üyeleri geri kazanacağız. Türk futbolunun gelişimi için programlarımızı devreye sokacağız. Ardından da Avrupa'daki imajımızı düzeltmek için çalışacağız. Merkezinde sevgi olan çok güçlü bir kurum olacağız. Bunu tüm ülkeye yaymak için çalışacağız. Digital dünyada çok gerideyiz. Bunun için en yetkin kurumları görevlendirip başarılı olacağız. Taraftarlarla çok daha yakın olacağız. Sosyal sorumluluk kampanyalarına Fenerbahçe'nin gücünü taşıyacağız. Çocuklarımızın gurur duyacakları bir kulüp yaratacağız."

FENERBAHÇE DÜNYA'YA AÇILACAK

"Beşinci yıldız uluslararası hedefler. Avrupa'nın en büyük 5 kulübünden biri olmak için çalışacağız. Fenerbahçemizin ürünleri sadece ülkemizde değil tüm dünya üzerinde satılabilmeli. Dünyada 300 milyon Türk var. Biz sadece Türkiye'yi hedefliyoruz şu an. Dünyanın en önemli spor markalarından biri olmayı hedefliyoruz. Kolay değil. Ancak bu şekilde hedef koyamazsak başaramayız."

ALEX DE SOUZA'YA İTİBARI İADE EDİLECEK

Aydınlar, Alex de Souza'ya itibarını iade edeceğini ve ömür boyu Türkiye'de yaşayacağı bir görev vereceğini açıkladı ve sözleri alkışlarla kesildi.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Aydınlar: O Kupa Fenerbahçe'nin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement