Barcelona, Rakuten ile Yaptığı Anlaşmadan Yılda 66.5 Milyon Dolar Alacak - Son Dakika
Spor

Barcelona, Rakuten ile Yaptığı Anlaşmadan Yılda 66.5 Milyon Dolar Alacak

Barcelona, göğüs sponsorluğu için online alışveriş sitesi olan Rakuten ile yaptığı anlaşma gereği yılda 66.5 milyon Dolar kazanacak. Messi'nin yıllık kazancı olan 23.6 milyon Dolar'ın yaklaşık 3 katı.

16.11.2016 18:52  Güncelleme: 19:20

Online alışveriş sitesi Rakuten, Barcelona Kulübünün yeni global ve forma sponsoru oldu. Japon firması Rakuten, Barcelona Kulübü ile 2017 yılından itibaren geçerli olmak üzere 4 yıllık sponsorluk anlaşması imzaladı.

YILLIK 66.5 MİLYON GELİR

Nou Camp Stadı'nda yapılan sponsorluk anlaşmasının tanıtımda konuşan Barcelona Kulübü Başkan Yardımcısı ve Pazarlama Sorumlusu Manel Arroyo, 2021 yılına kadar geçerli olan sponsorluk anlaşmasından sezon başına 66,5 milyon Dolarlık (yaklaşık 55 milyon Euro) gelir elde edeceklerini açıkladı. Arroyo, sponsorluk anlaşması gereği Barcelona Kulübünün lig şampiyonluğunda 1,5 milyon Euro, UEFA Şampiyonlar Ligi'ni kazanmaları halinde ise 5 milyon Euro ek gelir elde edeceğini söyledi.

Rakuten'in sponsorluğunun maç formaları için geçerli olduğunu kaydeden Arroyo, antrenman formaları ile altyapı ve kadın futbol takımının forma reklamlarının halen boşta olduğunu da ifade etti.

MESSİ'Yİ NEREDEYSE 3'E KATLADI

Dünyanın en fazla kazanan oyuncularından birisi olan Messi'nin yıllık kazandı 23.6 milyon Dolar. Bu da demek oluyor ki Barcelona'nın 1 senelik sponsorluk parası, Messi'nin 3 yıllık kontratına denk.

Barcelona, Rakuten ile Yaptığı Anlaşmadan Yılda 66.5 Milyon Dolar Alacak

Son Dakika Spor Barcelona, Rakuten ile Yaptığı Anlaşmadan Yılda 66.5 Milyon Dolar Alacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement