Beko Basketbol Ligi - Son Dakika
Spor

Beko Basketbol Ligi

Beko Basketbol Ligi

Beko Basketbol Ligi'nde mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde, ligde son 2 haftada alınan galibiyetlerin sevinci yaşanıyor.

23.12.2013 10:45

Beko Basketbol Ligi'nde mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde, ligde son 2 haftada alınan galibiyetlerin sevinci yaşanıyor. Baş Antrenör Mete Babaoğlu, "Tofaş karşısında çok değerli bir galibiyet aldık. Bu sene geriden gelip kazandığımız ilk maç oldu" dedi.

Geçtiğimiz hafta sonu deplasmanda Tofaş'ı 79-72 yenen Mersin Büyükşehir Belediyesi, ligde üst üste 2. galibiyeti aldı. Ligde oynadığı 11 maçın 3 galibiyet, 8 mağlubiyet ile ayrılan Mersin ekibi, topladığı 14 puanla 12. sırada yer alıyor. Çarşamba günü kendi evinde ligin güçlü ekiplerinden Türk Telekom'u ağırlayacak olan Güney ekibi, bu maçı kazanıp çıkışını sürdürmenin planlarını yapıyor.

"SON 2 HAFTADA KRİTİK GALİBİYETLER ALDIK"

Tofaş ile Türk Telekom maçlarıyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi Baş Antrenörü Mete Babaoğlu, bu galibiyetlerin gelmesinin kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek, "Sezon başı kadromuzda bir takım sıkıntılar vardı. Bunu takviye yaparak çözmeye çalıştık. Zaten son 4 haftadır iyi bir çıkışımız vardı. Anadolu Efes'e burada, Beşiktaş'a ise deplasmanda şansız bir şekilde mağlup olduk. Ancak son iki haftada kritik galibiyetler aldık. Tabi bu kimseyi yanıltmasın. Çünkü bu ligde herkes herkesi yenebiliyor. Her maça ayrı bakmamız gerekiyor. Tofaş maçında da bunu yaptık. O maçta oyundan hiç kopmadık. 3. periyotta 13 sayı geriye düşmemize rağmen geri adım atmadık. Yavaş yavaş maçın son 3 dakikasına kadar maçı kovaladık. Bu sene geriden gelip kazandığımız ilk maç oldu. İyi bir galibiyet oldu. Takım için moral oldu. Ancak daha ligin 3'de 2'lik bölümü oynanmadı. Daha önümüzde 19 hafta var. Yani bazı tespitlerde bulunmak için çok erken. Her türlü değişiklik olabilir. Bizim konsantrasyonumuzu düşürmeden maçlarımızı oynamaya devam etmemiz lazım" şeklinde konuştu.

Türk Telekom maçıyla ilgili ise Babaoğlu, "Türk Telekom takımı çok değerli oyunculardan kurulu bir ekip. Son bir kaç maçını kaybetmeleri onların değerini düşürmez. Zaten Türkiye Kupası'nda da onlarla oynadık. O maç başa baş geçmişti. Bu maçta çok zor olacak. Bunun bilincindeyiz. Bizim her maça olduğu gibi bu maça da iyi konsantre olup, iyi mücadele etmeliyiz. Hafta arası olmasına rağmen Mersinlileri de bize desteğe bekliyoruz. Çünkü onların vereceği destek bizim için çok önemli" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Beko Basketbol Ligi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement