Beşiktaş: 0 - Porto: 1 (İlk Yarı) - Son Dakika
Spor

Beşiktaş: 0 - Porto: 1 (İlk Yarı)

Beşiktaş: 0 - Porto: 1 (İlk Yarı)

UEFA Avrupa Ligi (L) Grubu'nda Oynanan Karşılaşmada Beşiktaş, İlk Yarıyı Portekiz Temsilcisi Porto Karşısında 1 -0 Yenik Kapattı.

21.10.2010 21:17

UEFA Avrupa Ligi (L) Grubu'nda oynanan karşılaşmada Beşiktaş, ilk yarıyı Portekiz temsilcisi Porto karşısında 1-0 yenik kapattı.

Maça iyi başlayan, ilk dakikalarda rakip ceza sahasında etkili olan Beşiktaş, ilerleyen dakikalarda konuk ekibin oyuna ağırlığını koymasını engelleyemedi. Orta sahada oynayan Nobre pas bağlantılarında istenileni veremezken, çok top kaybeden Tabata da siyah-beyazlıların gol bölgelerinde etkili pozisyonlara girememesine neden oldu.

Porto, iyi pas yapıp, organize olarak Beşiktaş kalesine gelirken, dağınık bir görüntü çizen siyah-beyazlı ekip karşısında sık sık pozisyona girdi. Konuk ekip, Manisaspor maçındaki kötü oyununu bu karşılaşmaya da taşıyan Hakan'ın büyük hatasında golü buldu. Beşiktaş, bu gole cevap vermek için rakip kaleye yüklenirken, girdiği pozisyonları değerlendiremeyince, ilk yarı 1-0 Porto'nun üstünlüğü ile tamamlandı.

3. dakikada Beşiktaş mutlak bir gol pozisyonunu harcadı. Necip'in ara pasıyla ceza sahasına giren Bobo, topu Nihat'a çıkardı. Nihat'ın şutunda kaleciden dönen topa Nobre vurdu, meşin yuvarlak bu kez savunmadan döndü. Topu önünde bulan Bobo'nun vuruşunda ise meşin yuvarlak auta çıktı.

21. dakikada Hulk çalımlarla ceza alanına kadar girdi, bu futbolcunun vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Hakan'dan döndü, İbrahim Toraman topu kornere atarak tehlikeyi önledi.

26. dakikada Belluschi'nin sol kanattan kullandığı korner atışında kaleci Hakan boşa çıkınca Falcao kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-1

28. dakikada soldan ceza sahasına giren İbrahim Üzülmez'in pasında Tabata'nın vuruşunda Rolando'ya çarpan top kaleci Helton'da kaldı.

35. dakikada Nobre'nin pasında ceza sahası içinde müsait pozisyonda topla buluşan Nihat, çok sert vurdu, meşin yuvarlak kaleciden döndü.

42. dakikada tek başına ceza sahasına girmekte olan Bobo'yu düşüren Maicon kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

45. dakikada atışı kullanan Tabata'nın vuruşunda kaleci Helton, topu direğin dibinden kornere çeldi ve ilk yarı Porto'nun 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Stat: FİYAPI İnönü

Hakemler: Carlos Clos Gomez, Juan Jose Gallego Galindo, Luis Fernando Marco Martinez (İspanya)

Beşiktaş: Hakan, Hilbert, Zapotocny, İbrahim Toraman, İbrahim Üzülmez, Nihat, Necip, Ernst, Tabata, Bobo, Nobre

Porto: Helton, Sapunaru, Rolando, Maicon, Alvaro Pereira, Belluschi, Fernando, Joao Moutinho, Hulk, Rodriguez, Falcao

Gol: Dk. 26 Falcao (Porto)

Kırmızı Kart: Dk. 42 Maicon (Porto)

Sarı Kartlar: Dk. 31 Nihat (Beşiktaş), Dk. 31 Fernando (Porto)

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Beşiktaş: 0 - Porto: 1 (İlk Yarı) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement