Bilbao Tek Golle: 0-1 - Son Dakika
Spor

Bilbao Tek Golle: 0-1

Bilbao Tek Golle: 0-1

Bask temsilcisi, rakibini Laporte'nin golüyle yenerek 3 puanı alan taraf oldu.

29.10.2013 01:00

La Liga'da 10'uncu haftanın kapanış mücadelesinde Getafe'nin konuğu olan Athletic Bilbao, rakibini 1-0 mağlup etmeyi başardı. Aymeric Laporte, Bask temsilcisine galibiyeti getiren golü kaydederken; Getafe, bir penaltı atışından faydalanamadı.

Karşılaşmaya konuk ekip hızlı bir başlangıç yaptı. Karşılaşmanın henüz sekizinci dakikasında Markel Susaeta'nın sağ kanattan yaptığı ortaya iyi yükselen Aymeric Laporte, kafa vuruşuyla ağları havalandırarak takımını öne geçirdi: 0-1.

Golün ardından Getafe rakip kaleye daha fazla gitti. Juan Valera'nın 13'teki şutu kaleyi bulmadı. 18'de ise Borja'nın şutu auta gitti. 23'üncü dakikada ise Pedro Leon şansını denedi ama o da kaleyi bulamayanlar kervanına katıldı.

Bu pozisyonun ardından tempo düştü fakat ev sahibi son beş dakikada da baskı kurdu. 43'te Carlos Gurpegi, Adrian Colunga'yı ceza sahasında düşürünce ev sahibi penaltı kazandı. Fakat Athletic kalecisi Gorka Iraizoz, Diego Castro'nun şutunu çıkarınca takımının soyunma odasına önde girmesini sağladı: 0-1.

İkinci yarı kaleci değişikliğiyle başladı. İlk devrede sakatlanan Iraizoz, yerini Iago Herrerin'e bıraktı. Pedro Leon, 54'te kaleyi düşündü ama Herrerin'e takıldı. Adrian Colunga'nın 60'ıncı dakikadaki şutu ise çerçeveyi bulmadı.

Getafe, maçın son bölümünde risk aldı fakat kalesinde pozisyonlar da verdi. 80'de Aduriz'in attığı gol ofsayt gerekçesiyle sayılmadı. Geri kalan bölümde başka gol olmayınca üç puanı alan taraf Bask temsilcisi oldu: 0-1.

Athletic, bu galibiyetle puanını 19'a çıkardı. Getafe ise haftayı 16 puanda tamamladı.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Bilbao Tek Golle: 0-1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement