Bülent Uygun Katar'da - Son Dakika
Spor

Bülent Uygun Katar'da

Bülent Uygun Katar\'da

Son olarak Gaziantepspor'u çalıştıran Bülent Uygun'un yeni adresi Katar'ın Umm Salal takımı oldu.

11.12.2013 13:16  Güncelleme: 13:51

Bülent Uygun için kariyer hayatında yeni bir sayfa açılıyor. Katar'ın yeni emiri olan Temim Bin Hamad Al Sani'nin isteği doğrultusunda başlatılan futbol yatırımları, Dünya Kupası organizasyonun alınması, dünyanın en gelişmiş stadlarının yapılması için onay  verilmesi ve dünyaca ünlü teknik direktörlerin Katar ligi takımlarının başına getirilmesini istemekteydi.

Umm Salal takımının Başkanı olan Sheikh Faisal Bin Ahmed Al Thani ise  10 gün dür Katar da ağırladığı   Bülent Uygun'a ligin ikinci yarısında takımının başına geçmesi için 2.5 yıılık cazip bir teklifte bulundu. Kulübün gelecek  hedeflerinin ve planlarının  kendi hedefleri ve planları ile paralel yönde olması dolayısıyla bu teklifi kabul eden Bülent Uygun o meşhur asker selamını bundan sonra Katarda vermek üzere bu akşam Katar'a uçacak.

Bülen Uygun; Fatih Terim, Mustafa Denizli ve Şenol Güneş'ten sonra yurt dışında takım çalıştıracak dördüncü Türk teknik adam olurken, en genç Türk teknik direktör ünvanını da elde edecek.

Bülent Uygun'un teknik direktörlük kariyeri

Bülent Uygun 2004 sezonunda CEO olarak göreve başladığı Sivasspor 'un 38 yıl sonra şampiyon olmasına katkı sağlamıştı.

Buradan 2006-2007 sezonunda ligin 13 haftasında 11 puanla devraldığı teknik direktörlük görevinde o sezon ligi 6. bitirerek inanılmaz bir başarı elde etmişti.

2007-2008 sezonunun ilk yarısını lider olarak tamamladı, lig sonunda da  23 galibiyet 4 beraberlikle 73 puan toplayarak UEFA'ya gitme başarısı gösterdi ve Süper Lig'de bir Anadolu mucizesine imza attı.

2008-2009 sezonuna gelindiğinde bir kez daha ligin ilk yarısını lider olarak kapatıp lig sonunda da 19 galibiyet 9 beraberlikle ligi 2. sırada bitiren Uygun, ilk kez bir Anadolu takımının Şampiyonlar Ligi'ne katılmasını sağlayarak bir ilke imza atmıştır.

Sivasspor'daki görevinden ayrıldıktan sonra Bucasspor da 7 hafta takımın başında kaldı. Yönetimin yaptığı tüm olumsuzluklar nedeniyle sezonda aldığı peşinatları vererek görevinden ayrıldı.

2010-2011 sezonunun 8. haftasında 3  puanla 17.sırada bulunan Eskişehirspor un başına geçerek ,  hiçbir transfer yapmadan takımın ligi 7.sırada bitirmesini sağlamıştır.

2011-2012 sezonunda ligin bitimine 7 hafta kala Elazığspor un  başına getirilerek Elazığspor'un şampiyon olmasını sağlamıştır .

2012-2013 sezonunda ligin bitimine 12 hafta kala küme düştü gözüyle bakılan Gaziantepspor'a gelerek 8 galibiyet 1 beraberlikle ligi 10. sırada bitirerek başarılarına bir yenisini daha eklemiştir.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Bülent Uygun Katar'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement