Bundesliga'da Dortmund, Wolfsburg Virajında - Son Dakika
Spor

Bundesliga'da Dortmund, Wolfsburg Virajında

Bundesliga\'da Dortmund, Wolfsburg Virajında

Bundesliga'da Dortmund, Wolfsburg Virajında

27.01.2011 09:41

BUNDESLİGA'DA DORTMUND, WOLFSBURG VİRAJINDA

NURİ ŞAHİNLİ BUNDESLİGA LİDERİ BORUSSİA DORTMUND, 'KURTLAR' LAKAPLI ZORLU WOLFSBURG DEPLASMANINA ÇIKACAK

HAMİT ALTINTOPLU BAYERN MÜNİH İSE DEPLASMANDA WERDER BREMEN KARŞISINDA FARK PEŞİNDE

EREN DERDİYOK VE BURAK KAPLANLI LİG İKİNCİSİ BAYER LEVERKUSEN, EVİNDE ÜÇÜNCÜ HANNOVER'İ AĞIRLAYACAK

İsa DEVEÇEKEN/ FRANKFURT, (DHA)

Almanya 1. Futbol Ligi'nin 20. haftası yine heyecanlı dev maçlara sahne olacak.

Bundesliga'da 2010/2011 sezonununda ilk yarısını açık ara farkla lider kapayan ve ikinci yarının ilk maçında evinde Stuttgart'la 1-1 berabere kalan lider Borussia Dortmund, bu hafta zorlu Wolfsburg virajında. Deplasmanda karşılaşacağı 'Kurtlar' lakaplı Wolfsburg karşısında Nuri Şahin ve takım arkadaşları galibiyete odaklandı. NURİ 3 PUAN İSTİYOR

Nuri Şahinli kadrosuyla sezonun flaş takımı Dortmund sahadan üç puanla ayrılmak istiyor. Maçta bütün gözlerin üzerinde olacağı Dortmund'un orta sahasının mimarı milli futbolcu Nuri Şahin, "Galibiyet serimize tekrar başlamak istiyoruz. Bu yıl mutlaka şampiyonluk sevincini yaşamak istiyorum" diyerek iddialı konuştu.

Wolfsburg'un golcüsü Dzeko'nun Manchester City'e transfer olması dezevantaj olarak gözükürken, Bundesliga'da bu sezon milyonluk yıldızları kadrosuna katan Wolfsburg'un alt yapısından yetişip kadroya giren Tolga Ciğerci, "Bundesliga'da kalıcı olmak ve ay yıldızlı formayı başarıyla taşımak istiyorum" dedi.

İlkay galibiyetten emin

LEVERKUSEN, HANNOVER'I KONEK EDECEK

Bundesliga'da yarın saat 20.30'da zirvenin iki takımı karşılaşacak. Eren Derdiyok ve Burak Kaplanlı 36 puanlı lig ikincisi Bayer Leverkusen sahasında 34 puanlı lig üçüncüsü Hannover'i konuk edecek. Leverkusen'de Almanya Milli Takımı'nın kaptanı Michael Ballack'ın tekrar forma giymesi sevindiriyor. Tunay Torun'un formasını giydiği Hamburg, Mehmet Ekici ve İlkay Gündoğan'ın takımı Nürnberg ile mücadele edecek. Mehmet Ekici sarı kart cezası nedeniyle forma giyemecek. Sakatlığı düzelen İlkay Gündoğan ise takımdaki yerini alacak. Nürnberg'in orta sahasının genç ve yetenekli yıldızı İlkay Gündoğan galibiyete odaklandıklarını belirtip, "Hamburg deplasmanında sevinen taraf biz olacağız" ifadesini kullandı. BAYERN, WERDER BREMEN DEPLASMANINDA

Bayern Münih, ligde bu sezon Mesut Özil'in Real Madrid'e gitmesinden sonra düşme hattında yer alan Werder Bremen deplasmanına çıkacak. Geçen hafta evinde lig maçında Kaiserslautern'i 5-1'le yenen Bayern Münih, Almanya Kupası'nda da yarı finale Aachen'i 4-0 mağlup ederek yükseldi. Farklı galibiyetlerle moral bulan ve şampiyonluk yarışında var olduğunu gösteren Robben, Gomez, Müller ve Hamit Altıntoplu Bayern Münih, bu hafta Weser Stadı'nda karşılaşacağı Werder Bremen deplasmanından da bol gollü galibiyetle döme arzusunda. Hamit Altıntop, "Şampiyonluk hesabını henüz kapatmadık. Takım formda. İyi futbolumuzu bol gollü galibiyetlerle süslüyoruz. Amacımız gelecek sezonda Devler Ligi'nde mücadele etmek" dedi. Golcüsü Almeida'yı Beşiktaş'a veren Bremen ise, ligde tutunmak için Bayern karşısında galip gelmek zorunda.

SCHALKE'DE FORM GRAFİĞİ YÜKSELİYOR

Sezona kötü başlayan, fakat son haftalarda aldığı galibiyetlerle üst sıralara tırmanan yıldız futbolcular ordusu Schalke, evinde 1899 Hoffenheim'ı ağırlayacak. Almanya Kupası'nda uzatmalarda da olsa Nürnberg'i 3-2'lik skorla geçen Schalke'de yarı finale yükselme sevinci var. Schalke, Veltins Arena'da oynayacağı lig maçında galibiyete daha yakın. Almanya Kupası'nda 2. lig ekibi Cottbus'a 1-0 yenilerek elenen Hoffenheim'da ise morallar bozuk. Haftanın en önemli maçlarından birisi de Hamburg Am Millern Tor'da oynanacak. Deniz Nakili St. Pauli ile Taner Yalçınlı FC Köln karşı karşıya gelecek. Almanya Kupası'nda Duisburg'a elenen Kaiserslautern sahasında komşusu Mainz'ı konuk edecek. Ligde 33 puanla 5. sırada yer alan Mainz'da Malik Fathi defansta güven veriyor. PAZAR GÜNÜ İKİ MAÇ

Almanya 1. Futbol Ligi'nin 20. haftası 30 Aralık Pazar günü oynanacak Frankfurt-Mönchengladbach, Stuttgart-Freiburg karşılaşmalarıyla tamamlanacak. Michael Skibbe'nin çalıştırdığı Eintracht Frankfurt ile lig sonuncusu Mönchengladbach mücadele edecek. Frankfurt, Bundesliga'da bu sezon zor günler yaşayan Mönchengladbach'ı devirme planı yapıyor. Almanya U21 futbolcusu Cenk Tosun'u Gaziantep'e Avusturya A milli futbolcusu Ümit Korkmaz'ı da Bochum'a kiralık veren Frankfurt'ta milli futbolcumuz Halil Altıntop, "Ben zor maçların adamıyım. Mönchengladbach maçında patlama yapıp gollerimi sıralayacağım. Alacağımız galibiyetle ligde üst sıralara tırmanmak istiyoruz "dedi.

Lider Dortmund deplasmanında 1-1 berabere kalarak moral bulan Stuttgart, evinde komşu kentin takımı Freiburg ile mücadele edecek. Stuttgart'ta Serdar Taşçı forma giyerken, Freiburg'da sakatlığı nedeniyle Ömer Toprak bu hafta da forma giyemeyecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Bundesliga'da Dortmund, Wolfsburg Virajında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement