Bursalı Tekvandocular AB Desteğiyle Olimpiyatlara Hazırlanacak - Son Dakika
Spor

Bursalı Tekvandocular AB Desteğiyle Olimpiyatlara Hazırlanacak

Bursalı Tekvandocular AB Desteğiyle Olimpiyatlara Hazırlanacak

Uludağ Üniversitesi Tekvando Öğrenci Topluluğu tarafından hazırlanan “Olimpiyatlara Koşuyorum” başlıklı projeye Avrupa Birliği Bakanlığı Gençlik Merkezi Ulusal Ajans tarafından hibe desteği verildi.

07.01.2014 12:16

Uludağ Üniversitesi Tekvando Öğrenci Topluluğu tarafından hazırlanan "Olimpiyatlara Koşuyorum" başlıklı projeye Avrupa Birliği Bakanlığı Gençlik Merkezi Ulusal Ajans tarafından hibe desteği verildi.

Uludağ Üniversitesi Tekvando Öğrenci Topluluğu tarafından hazırlanan ve Bursa Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer Belediyesi ile Yeşil Bursam Derneği tarafından desteklenen "Olimpiyatlara Koşuyorum" başlıklı proje için çalışmalar başladı. Uludağ Üniversitesi'nin spor kompleksinde yapılan tanıtım kokteyli ile start alan projede, ortaokul öğrencileri uluslararası müsabakalar ve olimpiyatlar için yetiştirilecek.

Nilüfer bölgesindeki Kayapa, Hasanağa, Ürünlü ilköğretim okulları ile Hasan Güney ve Akşemsettin ortaokullarının 6. ve 7. sınıfında öğrenim gören öğrencilere tekvando konusunda eğitim verilecek.

Proje koordinatörü Mustafa Aslan, gayelerinin Bursa'nın ve ülkemizin olimpiyatlarındaki başarı şansını artırmak, sağlıklı ve mutlu nesiller yetiştirmek olduğunu söyledi.

Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Müfit Parlak, spor ahlakıyla yetişen gençlerin ülkemize daha fazla olimpiyat madalyası kazandırılması için kırsal bölgeden seçilen 60 öğrenciyle çalışmaları başlattıklarını ifade etti. Prof. Dr. Parlak, üniversite, yerel yönetimler ve sivil toplum dayanışmasıyla gerçekleştirilecek proje kapsamında, üniversite kapılarının ortaokul çağındaki gençlere açılmasından mutluluk duyduklarını açıkladı.

Törene katılan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdullah Karadağ, üniversite öğrencilerinin gençlere yönelik spor kursları düzenleyip, onları olimpiyatlara hazırlamasının büyük bir gurur olduğunu söyledi.

Öğrencilerin 4 Çelik Çocuk Hastanesinde sağlık taramasından geçirilmesinin ardından tekvando kursları başladı. 5 okulda 60 öğrenci ile gerçekleştirilen projenin yanı sıra ulusal ve uluslararası alanda çalışmalar yapılacak. 8 ay sürecek projenin kapanışında Kent Meydanı, valilik önü ve Uludağ Üniversitesi'nde gösteriler yapılacak. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Bursalı Tekvandocular AB Desteğiyle Olimpiyatlara Hazırlanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement