Bursaspor Taraftarı İkinci Şampiyonluğun Geleceğine İnanıyor - Son Dakika
Spor

Bursaspor Taraftarı İkinci Şampiyonluğun Geleceğine İnanıyor

Bursaspor Taraftarı İkinci Şampiyonluğun Geleceğine İnanıyor

Bursasporlular Derneği'nin Uludağ Üniversitesi ile ortaklaşa yapmış olduğu taraftarlarının profilinin analizi, Bursaspor Yönetim Kurulu ve medyaya anlatıldı.

07.03.2013 18:38

Bursasporlular Derneği'nin Uludağ Üniversitesi ile ortaklaşa yapmış olduğu taraftarlarının profilinin analizi, Bursaspor Yönetim Kurulu ve medyaya anlatıldı. Ankette, Bursaspor taraftarlarına yöneltilen 'İkinci şampiyonluk gelir mi?' sorusuna büyük çoğunluğun 'Evet' yanıtını verdiği açıklandı.

Özlüce Tesisleri'nde düzenlen toplantıya Bursaspor Kulübü 2. Başkanı Recep Bölükbaşı, İdari Asbaşkan İsmet Demirel, Bursastore'dan Sorumlu Yönetici Nejat Çölek, Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Kadir Şankaya, teknik direktörü Hikmet Karaman, teknik menajer Süha Sidal ve yardımcı antrenör Ersel Uzgur katıldı.

"ÇALIŞMA BURSASPOR KULÜBÜ'NE YOL GÖSTERECEKTİR"

Toplantının açılış konuşmasını yapan Bursasporlular Derneği Başkanı Levent Batur, "Kulübümüzün 50. yılını kutluyoruz. Biz de Bursaspor taraftarının analizini yaparak strateji yaratabilmek adına Bursasporlular Derneği olarak Uludağ Üniversitesi'nin önemli hocaları ve öğrencilerinin içinde bulunduğu bir çalışma yaptık. Uzun süren bir çalışma oldu. Bize katkıda bulunan Prof. Dr. Tahir Baştaymaz, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Zincirkıran, Öğretim Üyesi Şenol Baştürk anketörlük yapan öğrencilerimizin büyük katkıları oldu. Buradan bu çalışmaya destek olan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Umarım bu çalışmamız Bursaspor Kulübü'ne yol gösterecektir. 21 anketörün çalıştığı ve 724 sağlıklı örneklemenin sonucunda bu rakamlar ortaya çıktı" dedi.

"ŞEHİRCİLİK BİLİNCİ GENÇ KESİMDE"

Prof.Dr. Tahir Baştaymaz, Bursaspor taraftarının büyük bir çoğunluğunun 18-35 yaş arasında olduğunu ortaya çıktığını belirtti. Baştaymaz, "Bir şehirde oturmak o şehrin takımını tutmak için önemli bir gerekçedir ama zorunluluk değildir. İnsanlar görerek, çevredeki veya aileden gelen etkiler ile taraftar olurlar. Önce sempatizan, sonra destekleyici en sonunda taraftar olurlar. Bursaspor taraftarının yarısı Bursasporlu bir aileden gelmiş. Bu da bizim başka noktalara çağırıyor. Görülüyor ki genç kitlede şehircilik bilinci yükseliyor. Bu son derece önemli" diye konuştu.

"İKİNCİ ŞAMPİYONLUK UZAK DEĞİL"

Prof.Dr. Tahir Baştaymaz, 2010 yılında kazanılan şampiyonluğun ardından Bursaspor taraftarına

'İkinci kez şampiyon olabilir miyiz?' sorusunu yönelttiklerinde 'evet' cevabını verenlerin oranının % 77.5 olduğunu belirtti. Baştaymaz, "Bursaspor şampiyonluğa ulaşmadan bu soruyu insanlara yöneltseydik herhalde çoğunluk hayal cevabını verecekti. Biz süper lig şampiyonluğundan önce 2 kez 2. lig ve 1 kez Türkiye Kupası şampiyonluğu görmüştük. Ama Bursaspor 2010 yılında bu hayali gerçekleştirdi. Özellikle genç nesil ikinci şampiyonluğu bekliyor. Başarı çıtası kentte oldukça yükseldi. Bu da bir riski ortaya çıkartıyor. Beklentileri karşılayamama hayal kırıklığına sebebiyet verebilir" şeklinde konuştu.

"ADALET YOK"

Türk futbolunda adil bir rekabet olup olmadığı sorusuna ise taraftarların % 82.7 gibi büyük bir çoğunluğu adil bir rekabetin olmadığı yönünde görüş bildirdiği belirtildi. Bu konu ile ilgili olarak ise Başytaymaz, "Bursaspor taraftarlarının ezici bir çoğunluğu adaletli olmadığı yönünde cevap vermiş. Anadolu takımlarını destekleyen taraftarlarında bu düşünce içerisinde olduğunu düşünüyorum. Futbol da taraftarların yapmış oldukları olayların altında bu nedenin yattığını düşünüyorum. İnsanlar eğer adalet duyguları rencide olursa tepkilerini daha sert gösterilir. Bu nedenle Bursaspor Kulübü bu noktaya gelmemek adına girişimlerde bulunmalıdır. Seyirci TFF'yi suçlu görüyorsa o zaman bu yapılanmayı sağlayacak olan güçler, futbol kulüplerinin elindedir" dedi.

"YENİ STADIN ADI TİMSAH ARENA OLMALI"

İnşaatı devam eden stadyumun isminin Timsah Arena olması yönünde % 93.6 gibi büyük bir oranın olduğunu belirten Baştaymaz, "Stadyumun yeri konusunda çok tartışma yaşandı. Tartışmaların ilk gününde belki stadyumun yerinin şuan ki mevcut yönünde olması için büyük bir talep varken, bugün görkemiyle yükselen yeni stadyumun yerinin % 72 gibi büyük bir çoğunlukla yeni yerinde olması taraftarın görüşü konumuna geldi. Stadın ismi konusunda Bursaspor taraftarları ezici çoğunlukta Timsah Arena olarak gösteriyor. Büyükşehir Belediyesi'ne buradan bir mesaj var. Bursaspor taraftarlarının bir baskı gücü olduğunu düşünürsek herhalde bu konu göz ardı edilmeyecektir. Stadyumun kapasitesi konusu ise yeterli % 55.5, daha büyük olmalı diyen taraftarlarımızın orası ise % 43.8 olmuş. Bursa'nın nüfusunu giderek arttığı ve gelecekte de 5 milyonu geçeceği hesaplanıyorsa, bugün yetersiz gelmenin bunu ileriyi görmek olarak ifade edilir. Bu kadar büyük bir kapasitenin varlığı Bursaspor taraftarı için bir güven ve büyüklük işaretidir. Sizin büyük yapılarınız, büyük kulüp olduğunuzun göstergesidir. Bütün spor kulüpleri büyümek isterler. Bunun bir yolu da sahip olunan stadyumdur" diye konuştu.

TARAFTAR, AİLESİ İLE STADYUMA GELMEK İSTİYOR

Bursasporlular Derneği Başkanı Levent Batur, ankette sorulan 'Aileniz ile birlikte stadyumda maç izlemek istiyor musunuz?' sorusuna çoğunluğun 'Evet' dediğini belirtti. Batur, "%64 gibi bir oranda taraftarımız maçlara aileleri ile gelmek istiyor. Ancak burada Federasyon'un talimatları var. Bu konuda Bursaspor Yönetim Kurulu'nun girişimlerde bulunduğunu ancak olumsuz yanıt aldığını biliyoruz. Taraftarlarımız özellikle yeni stadyumda Avrupa'da bulunan taraftarlar gibi aileleri ile birlikte maçlara gitmek istiyorlar. Bu sağlandığı takdirde hem kulübün gişe gelirleri artacak hem de taraftar profili yükselecektir" dedi.

Ankette Bursa doğumlu olan taraftarların, maçları Bursa Atatürk Stadyumu'nda izlemeyi tercih ettiğini Bursa doğumlu olmayan taraftarların ise televizyondan takip ettikleri belirtildi.

SOSYAL MEDYANIN GÜCÜ KULLANILMALI

Prof. Dr. Tahir Baştaymaz, taraftarların genç yaşta olanları kulüp haberlerini sosyal medya aracılığı ile takip ettiğini, 35 yaş üstü taraftarların ise yerel medya yoluyla haberlere ulaştığını belirterek, "Gençler sürekli sosyal medya üzerinden etkileşim içerisindeler. Bursaspor Kulübü'nün bu ağı aktif olarak kullanması gerekiyor. Özellikle genç taraftarlarımızı yönlendirmek istiyorsak sosyal mecraları kullanmamız lazım" dedi.

BÖLÜKBAŞI: "SONUÇLAR DEĞERLENDİRİLECEK"

Bursaspor Kulübü 2. Başkanı Recep Bölükbaşı, toplantının ardından yaptığı açıklamada, "Bursa ve Bursaspor adına yapılan bu araştırmadan dolayı Bursasporlular Derneği'ne ve hocalarımıza Bursaspor Yönetim Kurulu adına çok teşekkür ediyorum. Bu sonuçları yönetim olarak muhakkak değerlendireceğiz" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Bursaspor Taraftarı İkinci Şampiyonluğun Geleceğine İnanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement