Chelsea-Leicester City Maçında Anma Töreni Yapılacak - Son Dakika
Spor

Chelsea-Leicester City Maçında Anma Töreni Yapılacak

İngiltere Premier Lig'de Chelsea ile Leicester City arasında oynanacak karşılaşmada Tayland Kralı Bhumibol Adulyadej'in ölümü anılacak.

14.10.2016 15:23  Güncelleme: 15:31

Tayland Kralı Bhumibol Adulyadej, dün hayatını kaybetti. Dünyanın en uzun süre tahtta kalan kralı olan 88 yaşındaki Adulyadej'nin yerine 64 yaşındaki oğlu Maha Vajiralongkorn'un geçeceği belirtildi. Adulyadej'in ölümünün İngiltere Premier Lig maçında da anılacağı öğrenildi.

SİYAH BANT İSTEĞİ

Tayland'da milli yas ilan edilmesine neden olan bu ölüm, İngiltere Premier Lig'de oynanacak Chelsea-Leicester City maçında da hatırlanacak. Taylandlı iş adamı Vichai Srivaddhanaprabha'nın sahibi olduğu Leicester City takımı, zorlu maça siyah bantla çıkmak için İngiltere Futbol Federasyonu'na (FA) başvuracak. Srivaddhanaprabha ailesi, Kral Bhumibol'e saygılarını göstermek istedikleri için federasyondan böyle bir karar alınmasını isteyecek.

Taylandlı iş adamı Srivaddhanaprabha'nın isteği üzerine Leicester City takımının yaptığı bu başvuruya FA yetkililerinin de olumlu yanıt vermesi bekleniyor.

KRAL BHUMIBOL ADULYADEJ 70 YIL TAHTTA KALDI

İktidarda geçirdiği 70 yıl ile dünyanın en uzun süre hüküm süren kralı olan Tayland Kralı Bhumibol Adulyadej, 88 yaşında hayatını kaybetti. 1927 yılında Amerikada doğan Kral Bhumibol Adulyadej, ağabeyi Kral Ananda Mahidol'un ölümünden sonra, 1946 yılında tahta çıktı.

Kral Bhumibol, 30 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin asillerinden biriydi. Tahtta kaldığı süre boyunca çok sayıda darbe yaşayan Kral Bhumibol ülkesinde bir istikrar sembolü olarak görülüyordu. Edebiyat, resim ve müzikle ilgilenen kral, pek çok vatandaş tarafından yarı ilahi olarak kabul ediliyordu.

BABA FİGÜRÜ

Politikanın üzerinde, sevecen bir baba figürü olarak görülen Kral Bhumibol, politik tansiyonun yükseldiği zamanlarda birleştirici bir tavırla politikaya müdahale etmişti.

Son yıllarını sağlık problemleriyle geçiren kralın ölümünden sonra, hayatta olan dünyanın en uzun süre hüküm süren insanı ünvanı 64 yıldır tahtta olan İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'e geçti.

Chelsea-Leicester City Maçında Anma Töreni Yapılacak

Son Dakika Spor Chelsea-Leicester City Maçında Anma Töreni Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement