Chelsea Sezonu Müthiş Açtı! 1-3 - Son Dakika
Spor

Chelsea Sezonu Müthiş Açtı! 1-3

Chelsea Sezonu Müthiş Açtı! 1-3

Jose Mourinho'nun öğrencileri sezonun ilk maçında Burnley'i deplasmanda rahat mağlup etti.

19.08.2014 08:17

Premier Lig'de sezonu Burnley karşısında açan Chelsea, geriye düştüğü maçta sahadan 3-1 galip ayrılarak rakiplerinin puan kaybettiği ilk haftayı avantajla kapadı.

İlk maçında sahadan 3 puanla ayrılan Chelsea'nin golleri, Diego Costa, Andre Schürrle ve Ivanovic'ten gelirken, ev sahibi Burnley'in tek golünü Arnfield attı.

BURNLEY HIZLI BAŞLADI

İki ekibinde hızlı başladığı maçta ilk gol ev sahibi Burnley'den geldi. Köşe vuruşunu kullanan Matthew Taylor, dönen pozisyonda topla buluştu. Açtığı orta savunmadan döndü. Topla buluşan Arnfield 13. dakikada müthiş bir şutla topu ağlara gönderdi: 1-0

CHELSEA BİR DÖNDÜ PİR DÖNDÜ

Golden sonra oyunun kontrolünü eline alan Chelsea, Schürrle ile etkili gelmeye başladı. Baskıyı arttıran Londra ekibinde ilk resmi maçına çıkan İspanyol golcü Chelsea formasıyla ilk golünü attı.

Ivanovic'in şutunda top direkten döndü. Ceza sahası içinde topla buluşan D.Costa, 17'de düzgün bir vuruşla fileleri havalandırdı ve skor: 1-1

Beraberliği yakalayan Jose Mourinho'nun öğrencileri, ilk golün üstünden henüz 4 dakika geçmişken ikinci golü buldu. Orta sahada topla buluşan Cesc Fabregas, müthüş bir pasla Schürrle'yi ceza sahası sapğ kanadında buluşturdu. Alman futbolcu attığı düzgün şutla takımını 2-1 öne geçirdi.

Takımını öne geçiren golde müthiş bir ara pası atan Fabregas'ın kullandığı köşe vuruşunda, defanstan gelen Ivanovic düzgün bir kafa vuruşuyla 34'te takımını rahatlatan golü attı: 1-3

İlk yarıda başka önemli pozisyon olmayınca, Maviler soyunma odasına 3-1 önde girdi.

BURNLEY ETKİLİ BAŞLADI

Maçın ilk yarısında olduğu gibi ikinci yarıda da ev sahibi Burnley, etkili başladı. Premier Lig'in yeni ekibinde ilk golü atan Arnfield, 48. dakikada sol ayağıyla ceza sahası sağ çaprazında müthiş bir plase şut denedi ama Courtois aynı güzellikte çıkardı.

Skor üstünlüğünü elinde tutan Chelsea, Andre Schürrle ile etkili olmaya başladı. 54'te kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Alman futbolcu sert bir şut attı ama top kale direğinin üstünden çıktı.

VE DROGBA OYUNDA

Maçın etkili isimlerinden Eden Hazard, 83. dakikada yerini Chelsea efsanesi haline gelen Didier Drogba'ya bıraktı.

Drogba2nın oyuna girmesiyle Diego Costa sol kanata geçti. Fildişili oyuna girdikten 4 dakika sonra ilk şutunu attı! Courtois'nın gönderdiği uzun topta buluşan Drogra, topu kontrol ettikten sonra sert vurdu ama top soldan auta çıktı.

Oyunun ilerleyen dakikalarında gol olmayınca Chelsea, Premier Lig'in ilk maçında sahadan 3 puanla ayrılarak sezona iyi bir başlangıç yaptı.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Chelsea Sezonu Müthiş Açtı! 1-3 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement