Daşdelen Avrupa İkincisi - Son Dakika
Spor

Daşdelen Avrupa İkincisi

Daşdelen Avrupa İkincisi

Avrupa Halter Şampiyonası'nda kadınlar 53 kilo müsabakalarında silkme, koparma ve toplamda Moldovalı Cristina Iovu altın madalyanın sahibi oldu.

22.06.2014 13:42

Kepez Spor Salonu'ndaki yarışmalarda Iovu, silkmedeki ilk hakkında 108, ikinci denemesinde ise 112 kilo kaldırdı. Moldovalı halterci son hakkında 116 kiloyu denedi ve Avrupa gençler rekorunu da kırarak birinciliği kazandı.

Aylin Daşdelen, silkmede ve toplamda tartı farklarıyla gümüş madalyayı boynuna taktı. Daşdelen, silkmedeki ilk denemesinde 113 kiloyu kaldırmayı başardı. Türk halterci ikinci ve üçüncü denemesinde ise 117 kiloda başarılı olamadı ve yarışmayı 113 kiloyla tamamladı. Aylin Daşdelen 117 kiloluk kaldırışları sırasında sakatlık geçirdi ama yarışamaya devam etti.

Kadınlar 53 kiloda Rusya'dan Svetlana Cheremshanova silkme ve toplamda tartı farklarıyla Aylin Daşdelen'e geçilerek bronz madalyada kaldı.

Rus sporcu, silkmede 113 kilo kaldırırken, toplamda da 201 kiloya ulaşarak tartı farklarıyla üçüncü sırada yer aldı.

Aylin Daşdelen koparmada ise 88 kilo ve tartı farkıyla bronz madalya kazanmayı başardı. Daşdelen, ilk hakkında 85 kiloyu kaldırdıktan sonra ikinci denemesinde 88 kiloda başarısız oldu. Son hakkında 88 kiloyu tekrar deneyen Türk halterci bu kiloyu kaldırarak, tartı farkıyla bronz madalya kazandı. Moldovalı Cristina Iovu, koparmada kaldırdığı 91 kiloyla altın madalya kazandı.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Daşdelen Avrupa İkincisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement