Di Matteo Chelsea'den Servet Kazanıyor - Son Dakika
Spor

Di Matteo Chelsea'den Servet Kazanıyor

Di Matteo Chelsea\'den Servet Kazanıyor

Adı Fatih Terim sonrası Galatasaray ile de anılan Roberto Di Matteo'nun eski takımı Chelsea'ye Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu kazandırmasına rağmen hala boşta olmasının nedeninin Chelsea ile sözleşme fesihi konusunda anlaşmaması nedeniyle Londra ekibinden aldığı yüksek maaş olduğu iddia edildi.

13.11.2013 15:46

Roman Abramovich'in kulübü satın alması ve takımın başına Jose Mourinho'yu getirmesinin ardından yaptığı flaş transferlere rağmen Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu hayalini Portekizli çalıştırıcının ilk döneminde gerçekleştiremeyen Chelsea, bu mutluluğa bir çok futbol ototritesini de hayrete düşürerek İtalyan teknik adam Roberto Di Matteo ile ulaşmıştı.

Adı Fatih Terim sonrası Galatasaray'la da anılan İtalyan çalıştırıcının, Chelsea'deki 8 aylık görevi içinde Maviler'e Federasyon Kupası ve Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu kazandırmasına rağmen hala boşta olmasının nedeni belli oldu.

Çalışmadan haftada 130 bin Pound kazanıyor

Chelsea'de Andrea Villas Boas'ın ile yolların ayrılmasının ardından 2012 Mart ayında geçici teknik direktör olarak göreve başlayan Di Matteo, Londra ekibine 2 ay sonra kazandırdığı Şampiyonlar Ligi kupasının ardından Maviler ile 2014 Haziran ayına kadar sözleşme imzalamıştı.

Yeni sözleşmenin ardından 5 ay görevde kalabilen Di Matteo Chelsea yönetimi tarafından sözleşmesinin feshedilmesi sonrası yaklaşık 1 yıldır takım çalıştırmadı.

Daily Mail'in ortaya attığı, iddia Di Matteo'nun Chelsea'deki başarılı performansına rağmen hala bir kulüple anlaşamamış olmasının nedenini ortaya koyacak cinsten.

Galatasaray'ın ardından son olarak adı Sunderland ile anılan ve bugünlerde de Martin Jol ile yollarını ayırması beklenen Fulham'ın teknik direktör adayları arasında yer alan Di Matteo'nun Chelsea ile sözleşme fesih şartları konusunda anlaşma sağlayamadığı ya da anlaşmaya yanaşmadığı ve bu nedenle Londra ekibinin İtalyan teknik adaman her hafta 130 bin Pound'luk maaşını ödediği iddia edildi.

Chelsea ile yollarını ayırdıktan sonra şu ana kadar Londra ekibinden yaklaşık 6.8 milyon Pound kazanan Di Matteo'nun maaşını karşılayabilecek bir teklif almadığı için takım çalıştırmaya sıcak bakmadığı belirtiliyor.

Londra kulübünden sözleşme bitimine kadar yaklaşık 4 milyon Pound daha kazanacak olan İtalyan teknik adamın sezon sonuna doğru düşük teklifleri de değerlendirmesi bekleniyor.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Di Matteo Chelsea'den Servet Kazanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement