Felipe Melo 'Çapa' Olmaktan Çıkınca... - Son Dakika
Spor

Felipe Melo 'Çapa' Olmaktan Çıkınca...

Felipe Melo \'Çapa\' Olmaktan Çıkınca...

Emre Uğurlu, Galatasaray'ın Bursaspor'u 6-0 yenmesini yorumladı ve sarı kırmızılı ekibin zirve yarışındaki yeni konumu hakkında konuştu.

03.02.2014 10:15

Emre UĞURLU

Bursaspor gibi ligin güçlü ekiplerinen birini 6-0 yenmek, tabi ki çok büyük iş. Skor kadar Galatasaray'ın orta sahadaki dirençli futbolu ve kanat oyuncularnın yaptığı katkı bu maçın en önemli notları.

Sneijder'in 1 devrede hat-trick yapması da tabi ki kesinlikle konuşulmalı ama bu işin daha krema ve keyif kısmında yer alıyor. Son 2 goldeki vuruş kaliteleri, zaten Senijder'i Sneijder yapan özelliklerin başında geliyor.

ÖNEMLİ OLAN TEMEL DEĞİŞİKLİKLER

Methiyeler dizip, şampiyonluk yarışıda geri dönmekten bahsedildiğini her yerde sıkça okuyacaksınız. Ben o konulara girmeyeceğim. Benim için önemli olan yukarıda bahsettiğim temel iki değişiklik. 2 kanat bekinin, ki 2'sinin de yeri artık garanti değil, bu kadar çok hücum düşünmeleri ve direk oyuna, skora katkı yapmaların sebeplerine bakmak lazım. Aynı şekilde Melo'nun öne çıkabilmesi ve arkasına güvenerek oynamasının da sebebi benzerdi. Dün defansın hemen önünde Ceyhun oynadı. Ve bu maç için oldukça hatasızdı. Burada benim sorduğum soru şu: Orada Ceyhun değil Yekta ya da başka biri de oynasa aynı sonucu mu görürdük, yoksa Ceyhun'un bireysel bir etkisi de oldu mu?

Bu soruların cevabı Galatasaray'ın önümüzdeki haftalarını tahmin edebilmek adına da oldukça önemli. Çünkü Veysel Sarı ve Alex Telles'in de katılmasıyla hücuma bindirmeyi seven 2 bek daha takıma katılıyor. Felipe Melo çapalıktan kurtulup, Selçuk'un yanına biradım öne çıkınca Galatasaray'ın dünya standartlarında 2 orta saha oyuncusu da oyuna etki edebiliyor. İleri uçta oynayan oyuncuların zaten düşük olan defansif katkıları, orta sahanın direnciyle gözardı edilebiliyor.

Tüm bunları bir arada düşündüğümüzde takımın defansının önünde oynayacak, takım ileride baskı kurarken gelecek ani atakları karşılayıp, kecek adam son derece önemli. İşte bu yüzden Ceyhun eğer o rolün hakknı iyi birşekilde verebilirse, takımın geneline büyük katkı yapmış olur. Önceki performansları ve aklımızda bıraktığı imaj ile orayı bir türlü doldıramayan Ceyhun, Mancini'nin kendisine güveniyle formumu yükseltir, 11'de kalıcı olabilirse kendisine de takıma da büyük katkı yapabilir. Aksi takdirde o pozisyona yine her işi yapan Melo'yu alıp, ilerideki dinamizmden ödün vermek gerekecektir.

MELO'DAN BAHSETMEMEK...

Yazıyı bitirirken de Melo'ya bir cümle daha etmemek de büyük haksızlık olur. Galatasaray'ın şu andaki en büyük gücü Brezilyalı oyuncu. İnanılmaz bir top tekniği ve bu kadar büyük bir savaşçı ruha sahip bir oyuncuya sahip olmak, gerçekten çok büyük bir lüks. 100 maçı devirdi Pitbull ve hala ısırmaya devam ediyor... Twitter'dan da takip edebilirsiniz: www.twitter.com/emreugurlu

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Felipe Melo 'Çapa' Olmaktan Çıkınca... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement