Fransa Açık Tenis Turnuvası - Son Dakika
Spor

Fransa Açık Tenis Turnuvası

Fransa Açık Tenis Turnuvası

Tek erkeklerde 3 numaralı seri başı Nadal, ilk seti kaybetmesine rağmen rakibini yenerek, üçüncü tura yükseldi.

31.05.2013 15:29  Güncelleme: 15:41

Sezonun ikinci "grand slam" tenis turnuvası Fransa Açık'ta (Roland Garros) oynanan tek erkekler ikinci tur maçında, son 3 yılın şampiyonu İspanyol Rafael Nadal, Slovak Martin Klizan'ı ilk seti kaybetmesine rağmen 3-1 yenerek, tur atladı.

Paris'te düzenlenen ve 9 Haziran'a kadar sürecek Fransa Açık Tenis Turnuvası'nın altıncı gününün sabah seansında, erkeklerin 3 numaralı seri başı ve son üç yılın şampiyonu İspanyol Rafael Nadal ile dünya sıralamasının 35 numarası Slovak Martin Klizan, üçüncü tura yükselmek için mücadele etti. Nadal, ilk turda olduğu gibi bu maça da tutuk başladı. Klizan, Nadal'ın pasif oyun sergildediği ilk seti 6-4 kazandı. İkinci sette servisinin oyuna girme oranını yükselten ve basit hatalarını biraz daha azaltan İspanyol tenisçi, Klizan'a 6-3 üstünlük kurdu ve skoru eşitledi.

Nadal, üçüncü sette daha agresif bir oyun sergileyen ve sık sık fileye gelen Klizan'ı, arka çizgide karşılamaya çalıştı. Klizan, oyuna hükmeden taraf olmasına rağmen çok fazla basit hata yapınca ikinci sette olduğu gibi yüzdeli servis atan Nadal, seti 6-3 alarak, eşitliği bozdu (2-1). Nadal, direnci kırılan Klizan'a karşı dördüncü sette 5-1 öne geçti ve yedinci oyunda maç için servis kullandı. Klizan'ın, servis kırarak cevap vermesi ve yeniden umutlanmasına karşın seti 6-3, 3 saate yakın süren maçı da 3-1 kazanarak, üçüncü turun yolunu tuttu.

Ev sahibi ülkeden 7 numaralı seri başı Richard Gasquet, 12 numaralı seri başı Alman Tommy Haas ve Rus Nikolay Davydenko, rakiplerini 3-0 ile geçerken, 21 numaralı seri başı Polonyalı Jerzy Janowicz ve 29 numaralı seri başı Rus Mikhail Youzhny, 3-1'lik skorla üçüncü tur vizesi aldı.

Kadınlarda 2 numaralı seri başı ve son şampiyon Rus Maria Sharapova, dün yağmurdan dolayı yarıda kalan karşılaşmada, Kanadalı Eugenie Bouchard'ı 6-2 ve 6-4'lük setlerle eledi ve bir üst tura çıktı. Sharapova'nın vatandaşı 12 numaralı seri başı Maria Kirilenko, Avustralyalı Ashleigh Barty'i, 13 numaralı seri başı Fransız Marion Bartoli de Kolombiyalı Mariana Duque-Marino'yu 2-0'lık sonuçla eleyerek, bir üst tura yükseldi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Fransa Açık Tenis Turnuvası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement