Galatasaray Cafe Crown Kazanmaya Devam Ediyor - Son Dakika
Spor

Galatasaray Cafe Crown Kazanmaya Devam Ediyor

Galatasaray Cafe Crown Kazanmaya Devam Ediyor

Galatasaray Cafe Crown Kazanmaya Devam Ediyor

18.12.2010 15:11

GALATASARAY CAFE CROWN KAZANMAYA DEVAM EDİYOR

Beko Basketbol Ligi'nin 10. haftasında Bornova Belediye'yi Abdi İpekçi Spor Salonu'nda konuk eden Galatasaray Cafe Crown, mücadeleden 84-72 galip ayrıldı.

Beko Basketbol Ligi'nin 10. hafta mücadelesinde ligde şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray Cafe Crown, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Bornova Belediye'yi konuk etti. Özellikle maçın ikinci periyodundan itibaren skor üstünlüğünü eline geçiren ve maç sonuna kadar da koruyan sarı kırmızılılar, Bornova Belediye'yi 84-72 yenerek ligdeki sekizinci galibiyetine ulaştı.

Maça Galatasaray Cafe Crown Ermal Kurtoğlu'nun sayısı ile başlarken, konuk ekip de rakibine Tomas Nagys ile cevap vermekte gecikmedi. Joshua Shipp'in üçlüğü ve Ermal Kurtoğlu'nun turnikesi ile 7-2'lik üstünlüğü ele geçiren Sarı Kırmızılı ekip, Ümit Sonkul'u durdurmakta zorlanınca, Tomas Nagys'in de sayısı ile Bornova Belediye skoru ile 9-10'a taşıyarak öne geçti. Ermal Kurtoğlu'nun serbest atış sayıları ile periyodun son 6 dakikası içinde yeniden skor üstünlüğünü eline geçiren Galatasaray Cafe Crown, bu oyuncunun üst üste bulduğu sayılarla 5 sayılık farka (15-10) ulaştı. Çabuk toparlanan ve farkın daha fazla açılmasına izin vermeyen Bornova Belediye, Ümit Sonkol ile skor üretti ve önce 15-15'lik eşitliği sağladı ardından da Tomas Nagys ile skor üstünlüğünü yeniden eline geçirdi. Konuk ekip Torin Francis ile periyodun bitimine 1:39 dakika kala 4 sayılık farka ulaşsa da, Joshua Shipp ve Luksa Andric ile sayılar bulan evsahibi ekip, periyodun bitimine 30 saniye kala yeniden 19-19'luk eşitliği sağladı. İlk periyodun son saniyesinde Luksa Andric ile üç sayılık bir basket deneyen Galatasaray Cafe Crown bunda başarılı olamayınca, ilk 10 dakika 19-19'luk eşitlikle sona erdi.

İkinci periyoda her iki takım da karşılıklı sayılarla başlarken, ilk dakikalarda ilk periyotta olduğu gibi birbirlerine üstünlük kurmakta zorlandılar. Periyodun ilk 2 dakikası karşılıklı basketlerle 24-24'lük eşitlikle geçilirken, bu dakikadan sonra oyundaki etkisini arttıran Galatasaray Cafe Crown, Haluk Yıldırım ve Preston Shumpert ile üst üste sayılar bularak 13 sayılık farka ulaştı (39-26). Skordaki suskunluğunu Ümit Sonkul'un serbest atış sayıları ile bozan Bornova Belediye, Ermal Kurtoğlu'nun da skora katkı yapan oyununa müdahale edemeyince Sarı Kırmızılı ekip üstünlüğünü korudu ve devrenin son dakikasına da 47-33 önde girdi. Bornova Belediye son dakika içinde Ümit Sonkol ile bir kez daha sayı buldu ve ilk devre 47-35 Galatasaray Cafe Crown'un üstünlüğünde sona erdi.

İkinci devreye Soner Şentürk'ün sayısı ile başlayan Bornova Belediye farkı 10 sayıya indirirken, rakibine de ilk 3 dakika boyunca sayı şansı vermedi. Periyottaki ilk sayısını Evren Büker'in elinden bulan Galatasaray Cafe Crown, Radoslav Rancik ile de skor üreterek 25. dakikayı 54-44 önde geçti. Bu dakikadan sonra da oyunda etkili olan Sarı Kırmızılı ekip, Ermal Kurtoğlu, Haluk Yıldırım ve Joshua Shipp ile rakip potada sayılar bulmaya devam etti ve periyodun son 2 dakikasına girilirken skoru 59-48'e taşıdı. Farkı eritmeye çalışan ancak savunmasında basit hatalar yapan Bornova Belediye, zaman zaman Ümit Sonkol ile etkili olsa da karşılaşmanın final periyoduna da Galatasaray Cafe Crown 65-52 önde giren taraf oldu.

Son 10 dakikaya Bornova Belediye David Smith'in sayısı ile başlarken, evsahibi ekip de Ermal Kurtoğlu'nun serbest atış sayıları ile rakibine cevap verdi. Ümit Sonkol ve Soner Şentürk ile skor üreten Bornova Belediye, Evren Büker ve Joshua Shipp'in sayılarına engel olamayınca farkı da eritmedi ve karşılaşmada son 5 dakikaya da 73-63 Galatasaray Cafe Crown üstünlüğünde girildi. Seyircisinin de desteği ile skor avantajını sürekli 10 sayı civarında tutan Galatasaray Cafe Crown, Tutku Açık'ın serbest atış sayıları ile de maçın son 4 dakikasına 77-65 önde giren taraf oldu. Bu dakikadan sonra da rakip potada sayılar bulmaya devam eden Galatasaray Cafe Crown, son dakikasına 84-69 önde girdiği karşılaşmadan 84-72'lik skorla galip ayrıldı.

SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu

HAKEMLER: Serkan Emlek, Halil Baldemir, Ali Şakacı

GALATASARAY CAFE CROWN (84): Joshua Ian Shipp 16 (2 ribaund), Caner Topaloğlu (4 ribaund), Preston Shumpert 12 (2 ribaund-3 asist), Taylor Roches (2 ribaund-7 asist), Tutku Açık 2 (2 ribaund-6 asist), Luksa Andric 6 (2 ribaund-1 asist), Radoslav Rancik 5 (4 ribaund-1 asist), Haluk Yıldırım 12 (2 ribaund-3 asist), Evren Büker 12 (4 ribaund), Ermal Kurtoğlu 19 (4 ribaund-1 asist).

BORNOVA BELEDİYE (72): Serdar Yavuz (2 ribaund), Tomas Nagys 12 (4 ribaund-1 asist), Murat Kaya 1 (2 ribaund), Pertev Öngüner (1 asist), Torin Francis 2 (3 ribaund), Ümit Sonkol 23 (8 ribaund-1 asist), Michael Roll 19 (3 ribaund-1 asist), David Smith 8 (5 ribaund-1 asist), Soner Şentürk 7 (2 ribaund-7 asist).

1. PERİYOT: 19-19

2. PERİYOT: 28-16

3. PERİYOT: 18-17

4. PERİYOT: 19-20

İSTANBUL/ DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Galatasaray Cafe Crown Kazanmaya Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement