Galatasaray'ın Şampiyonluğu Köln'de Kutlandı - Son Dakika
Spor

Galatasaray'ın Şampiyonluğu Köln'de Kutlandı

Galatasaray\'ın Şampiyonluğu Köln\'de Kutlandı

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Galatasaray'ın hedefinin Avrupa'nın en büyük 10 kulübü arasına girmek olduğunu söyledi.

09.06.2012 23:29

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Galatasaray'ın hedefinin Avrupa'nın en büyük 10 kulübü arasına girmek olduğunu söyledi.

Köln Galatasaraylılar Derneği'nin organize ettiği Spor Toto Süper Lig 2011-2012 sezonu şampiyonluğu kutlamasına katılan Ünal Aysal, etkinlikte geleceği konuşmak için bulunduğunu belirterek, "Dünü konuşmak için buraya gelmedim. Ben geleceğimizi konuşmak için buradayım. Galatasaray'ın hedefi Avrupa'nın en büyük 10 kulübü arasına girmektir" dedi.

Aysal, Galatasaray'ın Avrupa'nın en büyük kupasını kazanmış bir kulüp olduğuna değinerek, "Bu başarıyı yeniden kazanmak için yendiden sahadayız. Galatasaray için imkansız diye bir şey olmadı" diye konuştu.

Sürekli başarı için çok güçlü bir ekonomik yapı ile sportif altyapılara ihtiyaç olduğunu ifade eden Aysal, bu başarının Galatasaray yönetimi tarafından tek başına kazanılmayacağını, bunun için dünyadaki 25 milyon sarı-kırmızılı taraftarın desteğine ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Sportif başarı olmadan ekonomik başarı kazanmanın zorluğuna işaret eden Aysal, sportif açıdan elde edilen başarının buz dağının görünen kısmı olduğunu belirtti.

"Galatasaray'ın marka değerini en üst noktaya getirmek için çalışıyoruz" diyen sarı-kırmızılı kulübün başkanı, gelecek yıl mart ayında 328 milyon dolar olan borçlarını 120 milyon dolara indireceklerini ifade etti.

Aysal, Avrupalı kulüplerin sürekliliğinin kurumsallaşmada yattığına dikkati çekerek, Türk kulüplerinin de bu düzeye gelmek için çalışmaları gerektiğini bildirdi.

Ünal Aysal, dünyadaki tüm Galatasaraylı taraftarları 2020 kulüp kartı sahibi olarak, kulübe destek vermeye çağırdı.

Köln Galatasaraylılar Derneği Başkanı Yakup Peker de şampiyonluğun ardından, gurbette yaşayan Türkler ve Galatasaraylılar olarak kutlama yapmak istediklerini belirterek, kendilerini kırmayıp etkinliğe katılan Ünal Aysal'a teşekkür etti.

Gecede şampiyonluk pastasını Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Köln Galatasaraylılar Derneği Başkanı Yakup Peker, Türkiye'nin Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa ve müzisyen Altay birlikte kesti.

Öte yandan, Köln Malatyalılar Derneği Başkanı Hidayet Yiğit, Ünal Aysal'a, 44 numaralı Malatyaspor forması hediye etti.

Yiğit, Aysal'dan Malatyaspor'a destek isterken, Aysal da Malatyaspor Başkanının kendisiyle görüşmesi halinde gereken desteği vereceğini kaydetti.

Muhabir: Cüneyt Karadağ/ Buğra Ersavaş

Yayıncı: Murat Taydaş - KÖLN

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Galatasaray'ın Şampiyonluğu Köln'de Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement