Gençler'in Sağlığı Emin Ellerde - Son Dakika
Spor

Gençler'in Sağlığı Emin Ellerde

Gençler\'in Sağlığı Emin Ellerde

Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden Gençlerbirliği, bu sezon yapılan sağlık taramaları Avrupa ülkelerinin standardını yakaladı.

06.07.2013 17:50

Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden Gençlerbirliği, bu sezon yapılan sağlık taramaları Avrupa ülkelerinin standardını yakaladı. Bu başarının mimarları olan sağlık ekibi de ayrı bir rekora imza attı.

10 yıldır Gençlerbirliği futbolcularının sağlık konularındaki çözüm noktası olan Uzman Doktor Savaş Kudaş yönetimindeki sağlık ekibi, Gençlerbirliği gibi ligde istikrar abidesi oldu. Bu süreçte Uzman Fizyoterapsit Bünyamin Haksever, Fizyoterapist Mehmet Şen ve masörler Hakan Gökbulut, Mehmet Can kırmızı-siyahlılarda önemli işlere imza attı.

Özellikle bu sezon başı uygulanan ve Avrupa'nın üst liglerinde yer alan kulüplerin sağlık ekipleriyle boy ölçüşebilecek testleri Türkiye'de ilk uygulayan isimler olarak ön plana çıkan Gençlerbirliği sağlık ekibi, "SpartaNova", "Omegawave", izokinetik kuvvet ve laktat test sonuçlarını harmanlayarak teknik heyeti bilgilendirdi. Sonuçlarda elde edilen verilere göre oyuncuların antrenman formatları düzenlendi. Eksik görülen alanlarda özel antrenman programları planlandı.

Gençlerbirliği Kulüp Doktoru Savaş Kudaş, sezon öncesi yapılan çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada, "Spor hekimliği uzmanlığı, sadece yaralanmış sporcuya tedavi yapmak demek değildir. Bizim uzmanlık alanımızda, sporcunun yaralanmasını önlemek ve performansını artırmak için gerekli çalışmaları yapmak önemlidir. Bu sebeple, yurt dışında yapılan görüşmeler ve eğitimler sonucunda özellikle Avrupa'daki başarılı ekiplerin sezon öncesi bazı bilimsel testleri uyguladıklarını gördük" dedi.

Yeni sezon öncesi takımın başına getirilen teknik direktör Metin Diyadin ve Genel Menajer Cem Onuk ile yapılan toplantıda, yapılan testlerin önemini ve gerekliliğini sunduklarını belirten Kudaş, şunları kaydetti: "Yeniliğe açık ve bilimsel uygulamalara inanan Diyadin, tesislerimizdeki başlangıç günlerinde sağlık ekibimize testlerin yapılması için beş gün izin verdi. Bu zaman diliminde takımda yer alan oyunculara dört ayrı test uyguladık. Bu testlerden SpartaNova; sporcunun ileride oluşabilecek yaralanma riski ve bölgeleri hakkında bize ön bilgi vermektedir. Ayrıca bu riskin azaltılması için gerekli egzersiz programları tavsiye edilmiştir. Barcelona, Milan ve Ajax gibi üst düzey Avrupa kulüplerinde uygulanan Omegawave testinde çekilen EKG ve omega dalgaları sayesinde, sporcunun antrenman uygunluğu, yorgunluk düzeyi, sinir sisteminin antrenmana hazır olup olmadığı, aerobik kapasitesi hakkında bilgi sahibi olmaktayız. Bu test çalışması sezon içinde altı kez yapılacak ve sporcunun bireysel takibi planlandı. İzokinetik kuvvet testi ise, sporcunun her iki bacak kasları arasındaki farkı ve aynı bacaktaki ön ve arka kas gruplarının oranları hakkında net bilgi vermekte olup, sakatlıkları önleme yolunda antrenman şablonu hazırlanmasına yarımcı olmaktadır. Laktat testi de, sporcunun dayanıklılığı hakkında bilgi vermekte ve özellikle dayanıklılık antrenmanlarının hazırlanmasına yönelik bilgi sağlamaktadır. Yapılan bu dört ayrı testlerle futbol takımımızın lige en hazır ve sakatlık riski olmaksızın başlamasına yardımcı olacaktır." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Gençler'in Sağlığı Emin Ellerde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement