"Hayallerimden Vazgeçmedim" - Son Dakika
Spor

"Hayallerimden Vazgeçmedim"

"Hayallerimden Vazgeçmedim"

Milli bisikletçi Ahmet Örken, yol bisikletinin en önemli üç yarışını kapsayan "grand tour"da (büyük tur) mücadele etmeyi hedeflediğini söyledi.

29.01.2018 11:55

Kudüs'te yaşanan gelişmelerden dolayı profesyonel kıta takımı İsrail  Bisiklet Akademi ile yollarını ayıran ve kariyerine yeni kurulan Salcano Sakarya  Büyükşehir Belediyesi'nde devam eden Ahmet Örken, AA muhabirine açıklamalarda  bulundu.
Türk bisikletinin son dönemdeki en önemli isimlerinden Ahmet, yol  bisikletinin en prestijli yarışları Fransa, İtalya ve İspanya Bisiklet Turu'na  katılmayı amaçladığını vurguladı.
Bunun için çok çalıştığını belirten 24 yaşındaki bisikletçi,  "Hayallerimden vazgeçmedim. Hedefim her zaman bir adım daha ileride olabilmek.  Grand tour'da yer almak istiyorum. Türkiye ya da yurt dışında bir takımda bu  hedefimi gerçekleştirmeyi amaçlıyorum." diye konuştu.
Ahmet, 2017 Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda etap ikinciliği  elde ettiğini hatırlatarak, "Geçen yıl milli takım adı altında organizasyona  katıldık. Hedefim podyumda yer almaktı, bunu gerçekleştirdim. Bu yıl ise hedefim,  podyumun zirvesinde yer alabilmek. Tura yine katılmamız halinde etap zaferi elde  etmeyi arzuluyorum." ifadelerini kullandı.
Yeni takımı Salcano Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin bisiklet sporuna  ciddi yatırımlar yaptığını vurgulayan Ahmet Örken, şöyle devam etti:
"Yöneticilerimiz, antrenörlerimiz gerçekten profesyonel hareket  ediyor. İnanıyorum ki ilerleyen zamanlarda daha üst seviyelerde bizlere imkan  sağlayacaklar. Yeni sezon hazırlıklarımızı Alanya'da sürdürüyoruz. 22-25 Şubat'ta  ilk kez düzenlenecek Antalya Turu ile sezonu açacağız. Yeni kurulan bir takım,  yeni bir heyecan. Bu nedenle iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz. Takım  arkadaşlarım da aynı şekilde çok hırslı ve azimli çalışıyor. Uluslararası ve  ulusal birçok yarışa katılacağız. Katılacağımız yarışlarda hedefimiz podyumda yer  alabilmek."
"Profesyonel bir takım kurulmalı"
Milli sporcu, Türk bisikletindeki en önemli eksikliğin profesyonel bir  takımın bulunmaması olduğunu söyledi.
Bu eksikliğin bir an önce giderilmesi gerektiğinin altını çizen Ahmet,  "Şu anki konumda gelebileceğimiz en üst seviyeye geldik.Bu aşamadan sonra  Türkiye'de profesyonel bir takımın kurulması gerekiyor. İnşallah, böyle bir  oluşum gerçekleşir. Böylece Türk bisikleti çağ atlamış olur." değerlendirmesinde  bulundu.
Ahmet Örken, Konya'da yapılması planlanan Türkiye'nin ilk kapalı  veledromunun da önemine değinerek, "1,5 yıllık çalışmayla veledromda Avrupa  şampiyonluğunu kazanmıştım. Veledrom yapılırsa ülkemize çok büyük katkılar  sağlayacağını, daha çok şampiyonların yetişeceğini düşünüyorum." şeklinde görüş  belirtti.

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor 'Hayallerimden Vazgeçmedim' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement