İspanyollar Şaşkın - Son Dakika
Spor

İspanyollar Şaşkın

İspanyollar Şaşkın

İspanya basını, Dünya Kupasına veda etmelerini şaşkınlıkla karşıladı.

19.06.2014 11:09

Brezilya #39;nın evsahipliğinde devam eden FIFA Dünya Kupası #39;nda ikinci maçından da yenilgiyle ayrılan İspanya #39;nın gruptan çıkma şansının kalmaması ülkede şaşkınlık yaratırken, İspanyol basını, milli takımın aldığı bu sonucu, quot;Altın çağın sonu quot; şeklinde değerlendirdi.

quot;Son quot;, quot;Altın çağın sonu quot;, quot;İspanya Titanik oldu quot;, quot;Maracana, ihtişamlı bir dönemin sonunu getirdi: Durduğu sürece güzeldi quot; ve İspanya Kralı Juan Carlos #39;un tahtı bırakmasına atıfla quot;Tahtı bıraktılar quot; başlıklarını kullanan İspanyol basını, İspanya Milli Takımı #39;nın Dünya Kupası #39;nı quot;felaket quot; bir sonuçla terk edeceğini kaydetti.

quot;En iyi tarihin en kötü Dünya Kupası quot; ifadesini öne çıkaran El Mundo gazetesi, quot;İspanya Milli Takımı hiçbir zaman Dünya Kupası #39;nda ilk iki maçta elenmedi. İki Avrupa Şampiyonası, 1 Dünya Kupası kazanan en iyi nesil, en acı şekilde sonlandı. Altı yıl boyunca futbol dünyasına egemen olan İspanya parçalandı quot; değerlendirmesini yaptı. İspanya Milli Takımı için quot;Krallar mezarlığı quot; benzetmesi yapan gazete, bu sonuçtan sonra İspanya Milli Takımı #39;nın Xavi ve Casillas gibi birçok yıldız futbolcusuna veda ettiğini kaydetti.

İspanya #39;yı, Titanik gemisinin batışına benzeten El Pais gazetesi de quot;Tarihteki en iyi İspanya Milli Takımı, Şili #39;ye kaybederek Dünya Kupası #39;na veda ediyor ve tekrarı olmayacak bir dönem sonlanıyor. İspanya #39;nın şimdi çok derin bir analiz yapması gerekir quot; yorumunda bulundu. quot;194 dakikada 7 gol yedik, sadece 1 gol atabildik quot; ifadelerini kullanan gazete, quot;Tam bir kabus. İspanya artık gökten inerek, 6 yıl süren efsanevi bir dönemi sonuçlandırdı quot; ifadesini kullandı.

Spor gazetelerinden Marca ise quot;The End (Son). İspanya #39;nın, en ihtişamlı döneminin üzücü sonu. Tanınmaz bir Milli Takım seyrettik. Altın yıllara güle güle quot; ifadelerini başlıklarına çıkararak, bundan sonra neler olacağının gelecek haftalarda belli olacağını kaydetti. İspanya Futbol Federasyonu #39;nun Dünya Kupası başında quot;Ne sonuç alınırsa alınsın 2016 Avrupa Şampiyonası #39;na kadar Vicente Del Bosque ile devam quot; sözünü hatırlatan Marca gazetesi, federasyon yetkililerinin quot;Eğer Del Bosque gitmek isterse ona hayır diyeceğiz. Eğer ısrar ederse #39;git iyi bir tatil yap ama eylülde gel yeniden başlayacağız #39; diyeceğiz quot; ifadelerini anımsattı.

As gazetesi de İspanya Milli Takımı #39;nın Brezilya #39;dan döner dönmez, derin bir anlize başlayacağını, ayrılacak ve gelecek futbolcuların, teknik heyetin geleceğinin belirleneceğini ileri sürdü. Gazete, Del Bosque #39;nin şu anda devam edeceğini Madrid #39;e geri döndükten sonra federasyon başkanı ile konuşup geleceğine karar vereceğini yazdı.

El Mundo Deportivo da İspanya Milli Takımı #39;nın elenmesini quot;Tarihi nakavt. Tam bir felaket quot; diye yazarken, Del Bosque #39;nin artık 2016 Avrupa Şampiyonası #39;nı düşünmek zorunda olduğu vurgulandı.

İspanyol basını ayrıca, milli takımda öne çıkan isimlerden biri olan Xavi Hernandez #39;in, Şili maçını yedek kulübesinden seyrederek veda etmesinin acı olduğunun altını çizdi.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor İspanyollar Şaşkın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement