İtalya'da Gündem Yine Irkçılık - Son Dakika
Spor

İtalya'da Gündem Yine Irkçılık

İtalya\'da Gündem Yine Irkçılık

SPORCOPE DIŞ HABERLER – Irkçılık, İtalyan spor gündeminde yeniden ilk sıraya taşındı.

04.02.2016 20:02

SPORCOPE DIŞ HABERLER – Irkçılık, İtalyan spor gündeminde yeniden ilk sıraya taşındı. Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi Son 32 turunda karşılaşacağı rakibi Lazio'nun, Napoli ile karşılaştığı müsabakaya tribünlerdeki ırkçı hareketler damga vurdu. 3 Şubat'ta oynanan Serie A mücadelesinde, Roma Olimpiyat Stadı'nı dolduran Lazio taraftarları, Napoli'nin siyahi oyuncusu Kalidou Koulibaly'e ırkçı tezahüratlarda bulundu. Maçın hakemi Massimiliano Irrati tribünlerin bu hareketinden dolayı oyunu bir süre durdurdu.

Kalidou Koulibaly'e yapılan ırkçı tezahüratların yanı sıra, Napoli karşıtı marşların da söylendiği mücadele Napoli'nin 2-0'lık üstünlüğüyle sonuçlandı. Müsabakanın ardından iki takımın teknik direktörleri konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Pioli: "Maç devam etmeliydi"

Lazio teknik direktörü Stefano Pioli açıklamasında maçın durdurulmasını doğru bulmadığını belirtti. Pioli, "Ben maçı durdurmazdım. Küçük bir grup bu tezahüratları yapıyordu ve bana kalırsa onlar ırkçı değildi. Bizim de siyahi oyuncularımız var ve onlara gayet iyi davranılıyor" dedi.

Napoli'nin hocası Maurizio Sarri ise Pioli'yle aynı fikirde değil. Sarri, Koulibaly'e yapılanları gördükten sonra galibiyete sevinemediğini söyledi. 57 yaşındaki teknik adam, "Durum yüz kızartıcı bir hal almaya başlıyordu ve hakemi maçı durdurduğu için tebrik ediyorum. Maçtaki kesinti planlarımızı biraz bozdu, ancak kalan sürede maçı idare ettik"  diye konuştu.

İtalya'da bu ilk değil

Bu olay İtalya'da yaşanan ilk ırkçı saldırı değil. 2014'te Atalanta taraftarları, o dönem Milan forması giyen Kevin Constant ve Nigel de Jong'a muz fırlatmışlardı. Atalanta'ya bu olay sonrası 32 bin sterlin para cezası verilmişti.

Ocak 2013'te ise yine bir Milan oyuncusu Kevin Prince Boateng, Pro Patrio ile oynanan hazırlık maçında ırkçı saldırıların hedefinde kalmış, Boateng ve takım arkadaşları sahayı terk etmişlerdi.

1Boateng

Serie A görevlileri Lazio-Napoli maçında yaşanan bu olayı incelemeye başladı.

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Galatasaray, 25 Şubat'ta son 32 turu rövanş maçı için Roma Olimpiyat Stadı'nda Lazio ile karşılaşacak.

Kaynak: Sporcope.com

Son Dakika Spor İtalya'da Gündem Yine Irkçılık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement