Ivanovic Elendi - Son Dakika
Spor

Ivanovic Elendi

Ivanovic Elendi

Avustralya Açık’a en büyük favori olarak gelen Serena Williams’ı dördüncü turda eleyen Ana Ivanovic, turnuvaya çeyrek finalde veda etti.

26.02.2014 15:19

Serena Williams veda etti

Avustralya'nın Melbourne kentinde düzenlenen Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda tek kadınlarda 30 numaralı seri başı Kanadalı Eugenie Bouchard, 14 numaralı seri başı Sırp Ana Ivanovic'i üç set sonunda yenerek yarı finale yükseldi.

Rod Laver Arena'da korta çıkan eski dünya bir numarası Ana Ivanovic, 47 dakika süren ilk seti zorlansa da 7-5 aldı. Avustralya Açık'ta bir numaralı raket Serena Williams'ı eleyerek dikkatleri üzerin çeken Sırp raket, ikinci set 4-3 aleyhineyken tedavi molası aldı. 6 dakika molanın ardından tekrar başlayan ve 57 dakika süren çekişmeli seti Kanadalı Eugenie Bouchard 7-5 aldı. Üçüncü sette Kanadalı Eugenie Bouchard, Ivanovic'e göre daha başarılı bir oyun ortaya koyarak seti 6-2 ile noktalayarak yarı finale yükseldi.

Eugenie Bouchard, böylece kariyerinde ilk defa bir Grand Slam'de son dört isim arasına kalırken, ülkesi Kanada'nın da yaklaşık 30 yıllık hasretine son verdi. Kadınlarda bir Grand Slam'de yarı final oynayan son Kanadalı raket 1984 Amerika Açık'ta bu başarıya ulaşan Carling Bassett-Seguso olmuştu.

Li Na son dörtte

Eugenie Bouchard'ın rakibini belirleyen maçta ise Çinli Li Na, Flavia Pennetta'yı iki sette geçerek adını yarı finale yazdırdı.

Karşılaşmanın her iki setini de 6-2'lik setlerle kazanan dört numaralı seribaşı böylece Avustralya'da son beş yılda dördüncü defa bu başarıya ulaşmış oldu.

Geçen sezon bu turnuvada final oynayan Li Na, maç boyuca 23 puan vuruşu yaparken yalnızca 17 basit hata ile oldukça iyi bir performans gösterdi.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Ivanovic Elendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement