Jorge Mendes, Transfer Piyasasına Damga Vurdu - Son Dakika
Spor

Jorge Mendes, Transfer Piyasasına Damga Vurdu

Jorge Mendes, Transfer Piyasasına Damga Vurdu

Birçok ünlü futbolcunun menajeri Jorge Mendes, bu sezon yaptığı transferlerle 30 milyon Euro kazandı.

03.09.2014 16:27  Güncelleme: 16:30

Avrupayı sarsan transfer hamlelerinin gerisinde ise çok önemli bir isim kendisini gösterdi: Jorge Paulo Agostinho Mendes ya da bilinen adıyla Jorge Mendes...

FUTBOLDA TRANSFER PİYASASINI YÖNETİYOR

1966 Lizbon doğumlu iş adamı kurduğu Gestifute isimli futbolcu temsilciliği şirketi aracılığıyla dünyanın en zengin isimleri arasına şimdiden girdi. Elde edilen verilere göre Mendes, 1996 yılında kurduğu şirkette bugüne kadar yapılan transferlerden 700 milyon Euro gelir elde etti. Aralarında Cristiano Ronaldo, Radamel Falcao, James Rodriguez, Angel Di Maria ve Diego Costa gibi isimlerin bulunduğu futbolcu grubundan kazandığı komisyonlar devasa bir rakama ulaşan Mendes adeta dünya futbol transfer piyasasını yöneten isim konumunda.

80 MİLYON EURO'LUK TRANSFER

Sporx'in haberine göre; Ronaldo'yu 2009 yılında 94 milyon Euro'ya Manchester United'dan Real Madrid'e getiren Mendes bu sezon ise adeta çılgın attı: Diego Costa'yı Atletico Madrid'den Chelsea'ye 38 milyon Euro'ya, James Rodriguez'i Monaco'dan Real Madrid'e 80 milyon Euro'ya, Radamel Falcao'yu -kiralık olarak- Monaco'dan Manchester United'a 7.6 milyon Euro'ya (Satın alma opsiyonu 55 milyon Euro) ve Angel Di Maria'yı Real Madrid'den Manchester United'a 74.95 milyon Euro'ya transfer etti.

Mendes bu transferlerden yaklaşık 30 milyon euro gelir elde etti.

BU GİDİŞLE ÜLKESİNDEN ZENGİN OLACAK!

Şirketinde 40 kişi çalıştıran ve sadece oyuncular üzerinden %10 komisyon kazanan Mendes, futbolcularını çok büyük paralara transfer ederek gelirin de yükselmesini sağladı. Hatta o kadar yükseldi ki Mendes'in şirketinin elde ettiği gelir ülkesi Portekiz'in Gayri Safi Yıllık Hasılasının %0.4'üne ulaştı. Mendes, Güney Amerika ve Portekiz'de gelişmiş ağı sayesinde yetenekli oyuncuları erken yaşta düşük fiyatlara bünyesine katıp, daha sonra onları dünya starı haline getiriyor. Burada onun iş adamlığının yanı sıra futbol bilgisine ve doğru ekiple çalışmasına da dikkat çekmek gerekli.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Jorge Mendes, Transfer Piyasasına Damga Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement