Kayaalp: Hedefim Yine Zirve Yapmak - Son Dakika
Spor

Kayaalp: Hedefim Yine Zirve Yapmak

Kayaalp: Hedefim Yine Zirve Yapmak

Finlandiya'nın Vantaa şehrinde 1-6 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan Avrupa Güreş Şampiyonası öncesi milli güreşçiler Rıza Kayaalp ve Atakan Yüksel altın madalya ile Türkiye'ye dönmek istediklerini söylediler.

29.03.2014 12:30  Güncelleme: 13:11

Finlandiya'nın Vantaa şehrinde 1-6 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan Avrupa Güreş Şampiyonası öncesi milli güreşçiler Rıza Kayaalp ve Atakan Yüksel altın madalya ile Türkiye'ye dönmek istediklerini söylediler.

Olimpiyat üçüncüsü, Dünya ve Avrupa Şampiyonu milli güreşçi Rıza Kayaalp, iyi bir hazırlık dönemi geçirdiğini belirterek, "Her sene olduğu gibi bu sene de hedefim zirve yapmak. Avrupa Şampiyonası'nda 4 senedir finali görüyorum. 3 şampiyonluğum ve 1 ikinciliğim var. Finlandiya'da 130 kiloda mücadele edeceğim ve dördüncü şampiyonluğumu elde etmek istiyorum. Bunun için de gerekli tüm çalışmalarımı gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. Turnuvaya psikolojik olarak hazırım. Orada tüm maçlarımı kazanarak ülkemi en iyi şekilde temsil etmeyi amaçlıyorum" dedi.

"RAKİPLERİME KORKU SALMALIYIM"

2016 yılında Rio'da düzenlenecek Olimpiyat oyunlarında, kariyerinde eksik olan altın madalyayı boynuna geçirmek istediğini vurgulayan Kayaalp, "Başarılı sporcuların hedefinin her zaman altın madalya olması gerekiyor. Avrupa ve Dünya Şampiyonları ile olimpiyatlarda altın madalya kazanmak isterseniz, zaten kürsü otomatik olarak size görünüyor. 2014 ve 2015 yılındaki Avrupa ve Dünya Şampiyonaları'nda zirve yaparak rakiplerime korku salmalıyım. Buralarda kazanacağım başarılar, olimpiyatlardaki performansımın habercisi olacaktır. Olimpiyatlar 4 yılda bir yapılıyor ve sadece bir günde her şey bitiyor. O gün de hata yapmamak gerekiyor. Avrupa ve Dünya Şampiyonaları'nın diğer senelerde telafisi var ama olimpiyatların maalesef yok. Sonuç itibariyle bu işler nasip işi. Biz çok çalışarak gerisini Allah'a bırakıyoruz" diye konuştu.

ATAKAN YÜKSEL: "MİLLETİMİZİN DESTEĞİNİ ARKAMIZDA HİSSEDİYORUZ"

Akdeniz Oyunları ve Avrupa Milletler Kupası Şampiyonu Atakan Yüksel ise, Avrupa Şampiyonası hazırlıklarını sürdürdüklerini ifade ederek, "Vantaa'da 66 kiloda mindere çıkacağım. Rakiplerimi tek tek mağlup ederek, finali görmek istiyorum. Gönlümden tabii ki altın madalya geçiyor. Türk milletinin desteğini arkamızda hissediyorum. İnşallah talihsizlik yaşamadan güzel bir sonuçla ülkemize döneriz. Bize daima güvenen başkanımız Sayın Hamza Yerlikaya'ya da minnettarız" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Kayaalp: Hedefim Yine Zirve Yapmak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement