Spor Yazarları, Galatasary'ı Değerlendirdi - Son Dakika
Spor

Spor Yazarları, Galatasary'ı Değerlendirdi

Spor Yazarları, Galatasary\'ı Değerlendirdi

Spor yazarları, Galatasaray'ın Gençlerbirliği deplasmanında aldığı 1 puanı yorumlarken sarı-kırmızılıların kondisyon eksikliğini ön plana çıkardı.

16.12.2013 10:21  Güncelleme: 10:19

Rıdvan Dilmen – Sabah

Galatasaray için iki gün süren Juventus maçı çok önemliydi. Önemli bir başarı elde edip bu koşullarda gruptan çıktılar. Gençlerbirliği maçı öncesi fiziksel anlamda dinlenme süreleri vardı ve maçtan önce liderin 12 puan gerisindeydiler. Bence "Olmazsa olmaz" denecek bir deplasmandı Ankara deplasmanı. Fakat fizik olarak toparlanması gereken Galatasaray'ın mental olarak toparlanmadığını gördük. Maça o kadar kötü başladılar ki hala Çarşamba gecesindeydiler.

Bireysel anlamda Melo ve Drogba oyun boyunca iyi, onlar dışında oynayan da sonradan girenler de vasattı.

Avrupa'da var, Ankara'da yok!

Mehmet Demirkol – Fanatik

85'e kadar sadece Drogba'ya topu ulaştırabildiklerinde, futbol oynandı. Açık seçik söylemek lazım; Didier Drogba sahadaki oyunun futbol olduğuna dair yegane kanıttı.

Dünkü oyun, Galatasaray için 3'lü savunmanın ligdeki en iyi testlerinden birisi olması açısından çok önemliydi. Bu test geçilemedi. Ancak daha önemlisi Selçuk, Sneijder ve Melo'daki konsantrasyon düşüklüğüydü. Son 5 dakikada Gençlerbirliği'nin kapandığı dönem dışında yoklardı.

Ahmet Çakar – Sabah

İkinci devre Galatasaray pabucun pahalı olduğunu anladı. Daha tempolu ve çok adamla saldırmaya başladı. Art arda pozisyonlar üretti ama dönen toplarda Gençlerbirliği, Galatasaray üzerine çok rahat gelmeye başladı. Çünkü çok adamla hücum etmek veya çok ofansif oyuncularla oynamak demek orta saha direncinin zayıflaması demek. Durum böyle olunca da Gençlerbirliği kaptığı toplarla rahat gelmeye başladı. Ama sadece ceza alanına kadar... Final paslarını ve son vuruşları iyi yapsalar Gençlerbirliği dün maçı alıp Galatasaray'ı rüyalarıyla baş başa bırakabilirdi.

Modern futbolun en önemli kuralı

Ahmet Çakır – Zaman

Gençlerbirliği karşısına Juventus morali, taraftar desteği ve bu dönemde bulunması zor türden iyi zemin gibi avantajlarla başlayan Galatasaray, 90 dakika boyunca kalesini tutan tek topa engel olamayınca 2 puan daha kaybedip lige havlu atmanın eşiğine geldi. (Bence çoktan attı da buna bozulan taraftarlar oluyor, onları üzmeyelim.) Cim-Bom maç boyunca gösteremediği etkinliği son birkaç dakika içinde ortaya koydu ama bu galibiyete yetmedi.

Hakan Ünsal – Hürriyet

Galatasaray 3'lü defans oynamıyor. Resmen 5'li defans yapıyor ya da yapmaya çalışıyor. Fakat Gençlerbirliği maçında Stancu'nun ayağından yenilen gol, defansın sayısal fazlalıkla yapılamayacağını anlatmak için fazlasıyla yeterliydi. Eğer nasıl pozisyon alacağınızı bilmiyorsanız mutlaka hata yapılıyor. Mancini'nin düşüncesi, oyuncunun mantalitesine kalınca yapacak bir şey kalmıyor. Çünkü; Stoperler 3'lü defans oynamayı bilmiyor, pozisyon hatası yapıyor. Kenar bekler hücum ve savunmada karmaşa yaşıyor. Defansta fazlayız düşüncesi konsantre kaybını sağlıyor. Bu orta sahaya yansıyor ve oyun organize edilemiyor. Takım, savunma yapanlar, hücum edenler diye ikiye ayrılıyor.

Levent Tüzemen – Sabah

Juventus zaferi futbolcuları öyle bir rehavet içine sokmuş ki; Galatasaray takım olarak "Gençlerbirliği'ni nasıl olsa yeneriz" zihniyetindeydi... Bu yüzden ilk yarıyı "Kayıp" olarak oynadılar. Rakibi ısırmadılar, golü erken yemelerine rağmen sonuca anında tepki bile göstermediler. Neden? Galatasaraylı oyuncular sadece 45 dakikayı kaldırabilecek fizik güce sahipler. Juventus maçının ikinci yarısında sergilenen fizik güç en doğru örnek olur.

İkinci yarıdaki Galatasaray ile ilk yarıdaki Galatasaray'a bakınca "Fizik güç" kalitesinin ne olduğunu görebiliyoruz. İkinci yarıda rakibe baskı kuran, önde basan, sürekli arayış içinde olan, iştahlı, mücadele gücü yüksek ve pozisyonlar bulan bir Galatasaray izledik. Bir devrelik güç ikinci golü atamayınca, kazanmaya yetmedi.

Gençlerbirliği-Galatasaray

Maçtan kareler için tıklayın.

Kadir Çetinçalı – Vatan

Galatasaray geriye düştükten sonra Hakan Balta'nın yerine Burak Yılmaz'ın panik atak bir tavırla değiştirilmesi de çok etkili olmadı. Galatasaray'ın sorunu bitirici noktada değil, üretim noktasında. Sahada Drogba ve Umut varken gol için yeterli silahınız var demektir. Asıl olan bu silahları barut ile doldurmak. Galatasaray pozisyon üretemiyor. Çünkü kadro yapısında adam eksilten, rakip savunmanın dengesini bozan oyuncu yok. Sadece zorlama baskı ile yoğun çaba ile yarım porsiyon üretebiliyorsunuz.

Osman Şenher – Milliyet

Sarı kırmızılıları fazla eleştirmemek lazım. Bu sezon Süper Lig'de rakipleri Fenerbahçe tek kulvarda gidiyor. Kendileri ise üç kulvarda yoluna devam ediyor. Bu yükü kaldırmak bu kadroyla çok zor. Juventus maçının kahramanlarından Sneijder'e bakıyorsun kafa olarak, teknik olarak yorgun, ikili mücadeleleri kazanamadı. Selçuk iyi niyetle koşup mücadele etmeye çalışıyor ama yaratıcılık sıfır! Buna rağmen gene de galibiyeti kaçıran takım Galatasaray oldu.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Spor Yazarları, Galatasary'ı Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement