Klose: Bu Turnuva Bizim! - Son Dakika
Spor

Klose: Bu Turnuva Bizim!

Klose: Bu Turnuva Bizim!

Almanya'nın tecrübeli forveti Miroslav Klose, turnuvayı kazanacaklarını söyledi.

13.07.2014 17:03

Dünya Kupaları'nın en golcü ismi olan Miroslav Klose, Almanya'nın turnuvayı kazanacak karaktere ve güce sahip olduğuna inanıyor.

Times of India'ya konuşan Klose, ilk olarak 7-'lik Brezilya zaferini değerlendirirken "2002 çok farklıydı. O zamanlar genç bir takımdık ve kimse bizi finalde beklemiyordu. O dönem finale çıkmayı başardık, kaybetmek tabii ki kötü hissettirmişti, hala da öyle. Şimdi kazanma sırası bizde!" diye konuştu.

Takım ruhunun en kaliteli örneklerinden birini ortaya koyduklarını ifade eden golcü oyuncu, "Bizim için takım ruhu içi boş bir kelime grubu değil. Kimsenin kimseye bir garezi yok, herkes olgun ve profesyonel. Üstelik takımın yaş ortalaması da 25-26 arasında. Biz bir takımız, birbirimize sıkı sıkıya bağlıyız." dedi.

Brezilya'yı darmaduman etmenin tadını çıkardıklarını da sözlerine ekleyen Klose, "Onun tadını çıkardık, ancak 24 saat geçtiğinde o zaferi unutup finale hazırlanmaya başladık. Ne yazık ki bu maç sadece bir yarı finaldi ve şimdi Arjantin'e karşı her şeyimizi ortaya koymamız lazım. Brezilya maçında oynadığımız taktikle sahaya çıkamayız. Arjantin maçına damgayı farklı taktikler vuracaktır. Bu maçı iple çekiyorum." diye konuştu.

Kupa tarihinin en golcü ismi olan Klose, Brezilya ağlarını havalandırarak 16. golünü attı. Rekoru kırdığı için duygusal anlar yaşadığını söyleyen Alman forvet, "Ronaldo'nun rekorunu kırdım ve bu benim için duygu dolu bir andı. Bireysel olarak çok mutlu oldum, ancak beni tanıyanlar bilir ki aklım fikrim, %100'üm Arjantin maçında. Bu başarıdan sonra finali kaybedersek sevincim de bir hayli azalacaktır. Kazanırsak parti zamanı olacak! Benim içimde bile bir parti canavarı saklı durumda ve zaferi iple çekiyor." dedi.

36 yaşındaki Klose, 2002 Dünya Kupası finalinde Brezilya'ya karşı ilk 11'de başlamıştı.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Klose: Bu Turnuva Bizim! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement