Kolombiya Deniyor, Yunanistan Yemiyor! - Son Dakika
Spor

Kolombiya Deniyor, Yunanistan Yemiyor!

Kolombiya Deniyor, Yunanistan Yemiyor!

2014 Dünya Kupası'nın C Grubu'nda oynanacak karşılaşmada Kolombiya ile Yunanistan karşı karşıya geliyor.

13.06.2014 13:31

C Grubu #39;nda net bir favori olmasa da bu maçta karşılaşacak olan Kolombiya ve Yunanistan bir üst tura çıkabilecek potansiyele sahipler. Kolombiya hem savunmada, hem de hücum bölgesinde kaliteli ayaklara sahip, ancak Yunanistan da takım savunmasıyla rakipleri adeta uyutuyor.

Jackson Martinez, Carlos Bacca, James Rodriguez ve Juan Cuadrado bu maçta Kolombiya #39;nın etkili olmasını bekleyeceği isimler olacak. Yunanistan ise takım savunmasının yanı sıra forvet hattıyla dikkat çekiyor. Dimitris Salpingidis Giorgios Samaras ve Kostas Mitroglou Yunanistan #39;ın bu turnuvada gol ayakları olacak.

Her iki takım da Fildişi Sahili #39;yle karşılaşmadan önce bu maçı kazanmak isteyecektir.

ÖNEMLİ RAKAMLAR

?- Yunanistan, Dünya Kupası #39;nda son oynadığı 6 karşılaşmanın 5 #39;ini kaybetti, birini kazanabildi. Bu galibiyeti, 2010 yılında Nijerya #39;ya karşı 2-1 #39;le almışlardı.

- %83.3 yenilgi oranı ile, Yunanistan Dünya Kupası tarihindeki en kötü ikinci istatistiğe sahip. Bu alanda en başarısız takım ise %100 yenilgi oranıyla El Salvador.

- Teknik direktör Fernando Santos #39;un göreve gelmesiyle Yunanistan, oynadığı 26 resmi maçın 17 #39;sini kazanıp, 6 maçta berabere kalırken sadece 3 maçta yenilgi aldı.

- Kolombiya, Dünya Kupası Eleme Grupları #39;nda oynadığı maçlarda rakip kaleye tam 99 şut attı. Bu alanda Kolombiya #39;yı geçebilen bir takım bulunmuyor.

- Dünya Kupası Eleme Grupları #39;nda Yunanistan, 8 maçta kalesini gole kapattı. Avrupa takımları içerisinde bu kategoride Yunanistan #39;dan daha başarılı bir ekip yoktu.

- İki takım daha önce sadece bir kere karşılaştı. ABD #39;deki 1994 Dünya Kupası öncesi oynanan özel maçta, Kolombiya sahadan 2-0 galip ayrılmıştı.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Kolombiya Deniyor, Yunanistan Yemiyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement