Kulüpler Ne İstiyor? - Son Dakika
Spor

Kulüpler Ne İstiyor?

Kulüpler Ne İstiyor?

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, e-bilet uygulamasına Süper Lig’in ikinci yarısında geçilmesi için kulüplere talimat verirken, Kulüpler Birliği birçok stadın hazır olmaması nedeniyle bu planın ertelenmesini istiyor.

05.01.2014 18:51

Kulüpler için yeni kurallar!

Kabinenin yeni Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç'a Süper Lig adına ilk ziyareti Kulüpler Birliği Başkanı İlhan Cavcav ve yardımcısı Eskişehirspor Başkanı Mesut Hoşcan yaptı. Geçtiğimiz ay yapılan Kulüpler Birliği toplantısında 17 kulübün görüş birliğine vardığı, istekler listesi de Bakan Kılıç'a aktarıldı.

5 başlık altında toplanan bu istekleri dinleyen Bakan Kılıç, görüşmede bulunan Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve diğer ilgililerle konuları görüşüp, bir formül bulmaya çalışacağını söyledi.

Kulüplerin istekleri şu şekilde sıralanıyor:

1. E-Bilet: Kulüpler bu konuda hem maddi bakımdan hem de alt yapı çalışması açısından hazır bir durumda değil. TFF'nin e-bilet konusunu toptan yapmasını istemiyoruz. Her kulüp kendi sistemini kendisi kursun görüşü var. Bu konuda desteklerinizi bekliyoruz.

2. Vergi: Kulüplerden alınan vergiler çok ağır. Bu paraları ödemekte güçlük çektiğimiz için zamanla birikiyor ve kamuoyunun gözünde hem kulüpler hem de devlet zor durumda kalıyor. Vergiler makul bir düzeye çekilsin ve kulüpler de bunu zamanında ödesin.

Bir Kılıç gitti, bir Kılıç geldi!

3. Kulüpler Yasası: Bir an önce bu yasa çıksın. Türk futbolunun Dernekler Yasası'na göre idare edilmesi imkansız hale geldi. Şirketleşme ve profesyonelleşme için böyle bir yasaya acil ihtiyaç var. Ancak bu konuda kulüplerin de görüş ve önerileri ciddi şekilde değerlendirilmeli, ihtiyaçlara yönelik olmalı.

4. Maddi Destek: Futbolumuzun uluslararası alanda rekabet edebilecek düzeye gelmesi için daha ciddi maddi kaynaklara ihtiyaç var. Spor Toto ve İddaa bu konuda kulüplere ciddi bir kaynak sağlıyor. Ancak bu yeterli değil. Yeni kaynakların sağlanması için bakanlığımız bize yardımcı olsun.

Kulüplerin talebine rağmen Bakan Çağatay Kılıç'ın, e-bilet konusunda geri adım atmadığı öne sürüldü. Bakan Kılıç'ın kulüplere, "İkinci yarıda e-bilet uygulamasına geçin. Son zamanlarda artan şiddet olaylarının önüne geçmek için bu şart. Bu konuda yeni bir süre vermek doğru olmaz" dediği öne sürüldü.

Murat Tarhan

Kaynak: TotemSpor.Com

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement