Mark Cavendish: Kazanacağım! / Eurosport Özel - Son Dakika
Spor

Mark Cavendish: Kazanacağım! / Eurosport Özel

Mark Cavendish: Kazanacağım! / Eurosport Özel

Bisikletin süper yıldızı Mark Cavendish Eurosport.com Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Çağrı Develioğlu'yla birkaç kelam etti!

28.04.2014 16:34

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu 50. yılını kutlarken, bu muhteşem heyecana bisiklet dünyasının Elvis'i Mark Cavendish'in katılması ayrı bir lezzet oldu. Şimdi "Ne Elvis'i saçmalama diyenler" olacaktır. Açık söyleyim Alanya'daki hava Cavendish'ten esiyor. Kızların ağzından sürekli 'Kevındiş' nidaları yükseliyor. İlkokul çocukları bile yolunu gözlüyor harika sprinterin.

Şöyle bir örnek vermek gerekirsek, Alanya Kalesi'nin altında yapılan takım sunumuna arz-ı endam eden Mark Cavendish ve takımı geldiğinde, bisikletçileri karşılamaya gelen yaklaşık 50 ilkokul öğrencisi 'Kevındişşşşşşşş' diye çığırınca anladım yıldız yaratmanın önemini. Bu çocuklar belki Cavendish'e olan çocuksu bağlılıklarıyla ileride iyi birer bisikletçi, sporcu ya da en önemlisi insan olacak.

Neyse sadede gelelim. Omega Pharma-QuickStep geldiğinde sanki Metallica'nın tur otobüsü alana gelmişti. Önde Mark Renshaw, arkada Cavendish (Bol bol göreceğiz bu sahneyi) indiklerinde ortalık bayram alanına döndü. Biz de önce Cavendish'le konuştuk.

Tour de France'da bu sezon sarı mayoyu hayal ettiğini söyleyen Cavendish'e bunu hatırlattım. Muzip gülümsemesiyle bir yandan etrafı süzen Britanyalı, "Evet bunu söyledim çünkü istiyorum. En önemli hedefim bu diyebilirim" dedi.

" Türkiye'ye bu yüzden mi geldin? Burada da Fransa'nın provasını mı yapacaksın" sorusuna ise, "Burada bulunmak güzel. Tabii ki Türkiye iyi bir antrenman rotası olacak benim için. Fakat burada da kazanmak istiyorum. Kimse kaybetmek için gelmez elbette ama artık hedeflerim arasında sadece birincilik var. Sprint finişleri değil" şeklinde yanıt verdi.

Yanımdan ayrılırken "Kazanacağım!" diye bağıran Mark podyumdaki sırasını beklemeye koyuldu.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Mark Cavendish: Kazanacağım! / Eurosport Özel - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement